vineri, august 12, 2022

Astăzi a fost actualizată lista țărilor cu risc epidemiologic. Unele din destinațiile preferate de români au trecut în zonele galbene sau roșii.

Astfel, în zona roșie au intrat Fiji, Jersey, Cipru, Cuba si Insulele Virgine Britanice. În zona galbenă au intrat din zona roșie, în urma scăderii incidenței Chile, Botswana, Bahrain si Saint Kitts si Nevis, iar din zona verde, în urma creșterii incidenței au trecut Spania, Andorra si insulele Virgine ale Statelor Unite. În zona verde a intrat Sint Marteen.

Te-ar mai interesa: Celebră actriță ajunsă în comă, vizată de o anchet...

Autoritățile precizează că încadrarea din zona galbenă sau verde în zona roșie, precum și încadrarea din zona verde în zona galbenă, intră în vigoare la 24 de ore de la data publicării în Monitorul Oficial al României a Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență prin care este aprobată lista țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic.

„Se aprobă lista şi clasificarea ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic în vederea stabilirii persoanelor asupra cărora se instituie măsura carantinei de 14 zile cu privire la cei care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexă la prezenta hotărâre. Prezenta hotărâre se publică în Monitorul Oficial al României Partea I şi se comunică tuturor componentelor Sistemului Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, pentru punere în aplicare prin ordine şi acte administrative ale conducătorilor acestora”, prevede Hotărârea nr. 43 a CNSU.

Te-ar mai interesa: Oana și Viorel Lis la capătul puterilor: „Să fii c...

În 14 mai, România a reintrodus diferențierea pe trei zone a statelor în funcție de riscul epidemiologic.

„Lista este diferenţiată pe coduri – verde, galben şi roşu, exact după incidenţele din România. Motivul pentru care s-a făcut acest lucru este pentru a nu intra brusc ţări care ne depăşesc cu foarte puţin. Dacă este în codul galben, persoana nu intră în carantină dacă este vaccinată sau prezintă un test PCR, nu mai vechi de 72 de ore. Dacă este din zona roşie, fie persoana este vaccinată, fie intră în carantină. Testul nu mai scuteşte de carantină”, a declarat atunci Raed Arafat.

Te-ar mai interesa: Scoasă cu ambulanța din emisiunea „Vorbește Lumea”...

În acest moment, în zona galbenă se află:

* Chile
* Saint Kitts si Nevis
* Emiratele Arabe Unite
* Georgia
* Kârgâzstan
* Portugalia
* Malaysia
* Botswana
* Spania
* Trinidad si Tobago
* Bahrain
* Irak
* Federaţia Rusă
* Bolivia
* Zambia
* Iran
* Insulele Virgine ale Statelor Unite
* Andorra
* Guyana

În zona roşie sunt incluse:

* Seychelles
* Columbia
* Namibia
* Mongolia
* Argentina
* Kuweit
* Fiji
* Tunisia
* Uruguay
* Jersey
* Oman
* Cipru
* Maldive
* Marea Britanie
* Brazilia
* Africa de Sud
* Costa Rica
* Suriname
* Cuba
* Panama
* Paraguay
* Insulele Virgine Britanice
* Nepal
* India

Te-ar mai interesa: Făcute la 12 noaptea, 12 mătănii către Maica Domnu...

Celelalte state se află pe lista verde.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private