Sari la conținut

A fost arestat după ce ar fi infectat intenționat 22 de persoane. „O să vă infectez pe toți cu coronavirus”. Ce s-a întâmplat, de fapt?

catuse
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Medic român, prins când primea 20 de kg de droguri

A fost arestat după ce ar fi infectat intenționat 22 de persoane. „O să vă infectez pe toți cu coronavirus”. Ce s-a întâmplat, de fapt?

Este vorba de un bărbat din Majorca, Spania, care a fost arestat, fiind suspectat de agresiune, după ce ar fi infectat 22 de persoane cu COVID-19

A fost arestat după ce ar fi infectat intenționat 22 de persoane

În ciuda faptului că bărbatul de 40 de ani tușea și avea febră de peste 40°C, acesta ar fi continuat să meargă la serviciu și la sală. Mai mult de atât, el s-a plimbat cu masca jos, tușind și spunând colegilor că avea să-i infecteze.

Cinci colegi de muncă și trei persoane de la sala de sport au fost testate pozitiv. Alte 14 persoane – membri ai familiilor celor infectați – s-au îmbolnăvit, inclusiv trei copii de un an.

Potrivit BBC, într-o declarație publicată sâmbătă, poliția spaniolă a declarat că bărbatul prezintă simptome de câteva zile, dar a refuzat să plece acasă de la locul de muncă în orașul Manacor. El a făcut un test PCR într-o seară, dar apoi a plecat la serviciu și la sala de fitness a doua zi, în așteptarea rezultatelor.

Colegii săi i-au spus să plece acasă, dar acesta a refuzat, au spus polițiștii. Oamenii au povestit că bărbatul își dădea masca în jos, tusea și spunea:

„O să vă infectez pe toți cu coronavirus.”

Când testul său a revenit pozitiv, colegii au fost „alarmați”, potrivit poliției, care investighează acuzațiile de la sfârșitul lunii ianuarie. Din fericire, niciunul dintre oameni nu s-a îmbolnăvit grav, a spus poliția.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: