marți, septembrie 29, 2020

Miercuri seară a fost confirmat primul caz de coronavirus în România. Este vorba de un bărbat de 25 de ani, din județul Dolj care a intrat în contact cu cetățeanul italian. În casă, împreună cu el, se mai aflau șapte persoane, toate testate nagetiv cu COVID-19. 

El a fost preluat de la casa în care a stat izolat, de o autspecială SMURD, cu izoletă pregătită, și a ajuns la Institutul Matei Balș, din Capitală.

Citește și:

Primul caz de coronavirus în România

Potrivit lui Victor Costache, ministrul Sănătății, pacientul se simte bine și nu prezintă încă simptomele infecției cu coronavirus.

”Pacientul este în stare bună, nu manifestă simptome și nu trebuie să ne alarmăm. Mai avem în lucru 33 de teste și vă vom comunica rezultatele imediat ce va fi posibil. A fost la vânătoare cu italianul, a avut contact direct.

Citește și:

Se face o anchetă epidemiologică amănunțită pentru a vedea cu cine a mai intrat în contact persoana care a fost diagnosticată cu coronavirus. Persoana a intrat în contact direct cu italianul în vârstă de 71 de ani. Mai sunt 33 de testări în lucru, persoane din apropierea cazului, iar mâine se vor afla rezultatele. Ca parte pozitivă, avem identificat pacientul zero, pacientul italian și de 2-3 zile testăm toți contacții lui și de abia am identificat unul pozitiv. De asemenea, alt aspect pozitiv e că e într-un mediul rural, deci nu e dintr-o zonă urbană foarte populată.””a declarat Victor Costache, potrivit digi24.ro. 

Citește și:

 

Parteneri