Categories: Expertul zilei

A fost desconspirat cel mai nociv obicei pentru sănătatea inimii. Cardiolog: bombă pentru sănătatea inimii

A fost desconspirat cel mai nociv obicei pentru sănătatea inimii. Medic cardiolog: Risc de AVC, atac de cord și boli vasculare periferice! Bombă pentru sănătatea inimii.

Dacă aveți antecedente de boli de inimă sau alte probleme cardiovasculare trebuie să țineți sub control nivelul de colesterol LDL. În acest sens, medii cardiologi atrag atenția asupra faptului că există un obicei care afectează  grav sănătatea inimii.

A fost desconspirat cel mai nociv obicei pentru sănătatea inimii

Deși genetica joacă un rol în sănătatea inimii, nu este cea care are ultimul cuvânt. Mai mult, se estimează că 90% dintre bolile de inimă pot fi prevenite prin dietă și obiceiuri de viață mai sănătoase.

Cel mai rău obicei pentru sănătatea inimii

Nu există o dietă anume sau un stil de viață care să influențeze sănătatea inimii, dar cardiologii spun că anumite obiceiuri pot avea un impact mai semnificativ decât altele.

Tutunul este NOCIV

Potrivit medicului cardiolog Norman Lepor, cel mai nociv obicei pentru sănătatea inimii rămâne, fără doar și poate, tutunul, fie că este vorba de fumat, fie de vapat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Fumatul și vapatul cresc semnificativ riscul de accident vascular cerebral, atac de cord și boli vasculare periferice, care pot duce la amputarea picioarelor în cazurile severe”, spune Lepor. El adaugă că „tutunul poate provoca și acumularea plăcii în arterele coronare, ceea ce poate crește nivelul de colesterol LDL”.

„Cel mai rău obicei legat de sănătatea cardiovasculară rămâne fumatul. Există un risc semnificativ de boli cardiovasculare ,în general, precum și un risc crescut de cancer”, adaugă el.

Sănătatea inimii, afectată grav de acest obicei

Pe lângă fumat, există și alte obiceiuri nocive care pot avea un impact asupra sănătății inimii.

„Alte comportamente care sunt dăunătoare sănătății cardiovasculare includ stilul de viață sedentar și o dietă proastă, cu conținut ridicat de grăsimi saturate și aport ridicat de sodiu”, spune dr. Lepor.

Expertul mai spune că  excesul de greutate poate duce la numeroase probleme de sănătate asociate, crescând riscul de boli cardiovasculare. De aceea, este foarte important să fie ținut sub control nivelul colesterolului LDL.

„Fumatul este o bombă pentru sănătatea inimii, dar a avea un nivel ridicat de colesterol LDL este cel mai mare factor de risc pentru probleme de sănătate cardiovasculară”, a declarat el.

Lepor spune că evitarea grăsimilor trans (care se găsesc în alimentele prăjite), reducerea alimentelor bogate în sodiu și a grăsimilor saturate, precum și consumul alimentelor bogate în grăsimi nesaturate (cum ar fi fructele de mare, avocado și nucile) și exercițiile fizice regulate sunt modalități de a menține colesterolul LDL cât mai scăzut.

Care este cel mai bun obicei pentru sănătatea inimii?

Dr. Lepor recomandă frecvent pacienților săi celebra dietă mediteraneană, care pune accentul pe legume, fructe și grăsimi sănătoase.

În ceea ce privește mișcarea, medicul le recomandă pacienților să facă mișcare cel puțin 150 de minute pe săptămână, fie că e vorba de mers rapid, fie de exerciții fizice.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

2 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

3 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

3 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

4 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

4 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

5 ore ago

Citeste si: