Urinați des? Iată câteva motive pentru care s-ar putea să te duci la baie la fiecare oră

Urinați des? Iată câteva motive pentru care s-ar putea să te duci la baie la fiecare oră! Dacă până acum nu simțeai nevoie urgentă să mergi foarte des la baie, iar acum se întâmplă des, chiar și la 30 de minute? Un medic urolog explică care sunt factorii declanșatori ai acestei probleme extrem de stânjenitoare.

Urinare frecventă

„Există o mulțime de motive pentru care se întâmplă frecvent la toaletă”, spune urologul Ardavan Akhavan, doctor în medicină, director al secției de chirurgie pediatrică minim invazivă și robotică și profesor asistent de urologie la New York Presbyterian-Weill Cornell Medical Center din New York.

Consumul excesiv de lichide

„Corpul tău ar putea produce multă urină din cauza consumului excesiv de lichide sau ai putea avea o afecțiune medicală de bază, cum ar fi diabetul, sau ai putea reacționa la un medicament, cum ar fi cele folosite pentru tratarea hipertensiunii arteriale.”

„Alcoolul și cofeina ar putea fi de vină pentru nevoia de a urina atât de mult, la fel ca și o vezică hiperactivă sau hipoactivă. Având în vedere numărul de cauze posibile, spune Dr. Akhavan. Acesta mai spune spune că „este important să vorbiți cu medicul dumneavoastră dacă sunteți îngrijorat de faptul că mergeți prea des la toaletă”.

Diureticele

De ce cafeaua, ceaiul și sucurile te fac să urinezi mai mult
Dacă aveți tensiune arterială ridicată, este posibil să fiți familiarizat cu diureticele, un tip de medicamente care ajută organismul să scape de excesul de sodiu și apă.

Alimente și băuturi care se comportă la fel de bine ca și diureticele

Dar există o mulțime de alimente și băuturi care se comportă la fel de bine ca și diureticele – și dacă nu sunteți conștient de ele, acestea vă pot face să pierdeți apă fără să vreți prin urinare frecventă.

De exemplu, bărbații care beau două cești de cafea pe zi au un risc cu 72% mai mare de a avea scurgeri la nivelul vezicii urinare și de a simți nevoia frecventă de a urina des decât cei care au renunțat la cafea, potrivit unui studiu publicat în The Journal of Urology. (Consumul de cafea la femei a fost legat și el de aceste simptome).

Nu cafeaua în sine, ci cofeina din boabe, un stimulent cunoscut, este cea care are un efect diuretic. Cofeina accelerează procesele interne în timp ce blochează absorbția de sare în fluxul sanguin, ceea ce duce la o creștere a producției de urină. Din acest motiv, tipurile de ceai și cola (sau alte sucuri cu cofeină) pot, de asemenea, să vă crească numărul vizitelor la baie. Așadar, câte călătorii pe zi sunt în regulă?

„Voiajul de până la opt ori pe zi este considerat normal”, spune Ekene Enemchukwu, doctor în medicină, chirurg de reconstrucție pelviană și profesor asistent de urologie la Stanford University Medical Center din Palo Alto, California.

 

Recent Posts

Ai exagerat cu mâncarea de Paște? Aplică rapid aceste sfaturi

Ce trebuie să faci dacă ai mâncat prea mult de Paște. În funcție de tradiții…

7 minute ago

Cum să accelerezi metabolismul și să pierzi mai repede în greutate

Cum să accelerezi metabolismul. Condimentele nu numai că adaugă savoare mâncărurilor, dar au, în același…

37 de minute ago

Truc benefic pentru sănătate. Cum să îți îmbunătățește starea de spirit. Există  un elixir natural care crește nivelul de serotonină

Truc benefic pentru sănătate. Cum să îți îmbunătățește starea de spirit. Există  un elixir natural…

o oră ago

SECRETE de scădere a tensiunii arteriale FĂRĂ mendicamente

  Hipertensiunea arterială o afecțiune în care presiunea sângelui în artere este persistent crescută, punând…

2 ore ago

Care este starea de sănătate actuală a Regelui Charles. Cum a evoluat tratamentul

Care este starea de sănătate actuală a Regelui Charles. Cum a evoluat tratamentul personalizat  În…

2 ore ago

Cancer: Acestea sunt cele cinci simptome „tăcute” îngrijorătoare ale ”ucigașului tăcut”

Cancer. Potrivit studiilor, există peste 200 de tipuri de cancer, care pot afecta diferite organe…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic