Sari la conținut

Corpul tău cere AJUTOR: 10 modificări în corpul tău care pot anticipa probleme de sănătate

ficat
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
semne ca ai acumulat toxine in corp

Corpul tău cere AJUTOR: 10 modificări în corpul tău care pot anticipa probleme de sănătate!

Piele uscată, părul și unghiile fragile, insomnie și irascibilitate, sunt doar trei din cele zece semne pe care corpul tău ți le dă. Ține cont de ele și corpul tău îți va mulțumi.

Dacă aveți antecedente de boli de ficat sau alte probleme de sănătate, corpul dă semne. Experții susțin, însă că unele semne pe care corpul le dă pot semnala insuficiență de vitamine, lipsa de magneziu și potasiu în organism. Ce e de făcut în acest sens? Se pot preveni prin alimentație corectă și obiceiuri de viață mai sănătoase.

Corpul tău cere AJUTOR:

  1. Ai pielea uscată? Organism ul tău are insuficiență de vitamina E.
   Pentru a-ți suplini norma, include în regimul tău alimentar nuci, pește gras și ulei vegetal.
  2. Părul și unghiile fragile? Aceste simptome dau dovadă de lipsa de vitamina B și calciu. Consumă fasole și cereale integrale.
  3. Gingiile tale sângerează? Semnifică lipsa de vitamina C. Consumă cât mai des ceapă, usturoi, fructe și legume.
  4. Insomnie și irascibilitate. Cu aceste două simptome se confruntă multă lume. Ce înseamnă? Potrivit medicilor, lipsa de magneziu și potasiu în organism. Aceste suplimente se găsesc în caise uscate, prune și sfeclă.
  5. Cârcei în timpul nopții. Cârceii de asemenea dau de știre că ai lipsă de magneziu și potasiu.
  6. Piele aspră la coate. Ai insuficiență de vitamina C și A, care se găsesc în toate legumele și fructele de culoare portocalie: morcovi, dovleac, roșii, caise, caise uscate.
  7.  Vrei produse cât mai sărate? Ar putea să ai în organismul o infecție sau o inflamație, în special în sistemul urogenital.
  8. Vrei să mănânci mereu ceva dulce? Ai putea să fii epuizat(ă) și să ai nevoie de furnizare de energie rapid. În acest caz, este mai bine să consumi miere sau ciocolată neagră, pentru a nu avea probleme cu tractul gastro-intestinal.
  9. Ai poftă de semințe de floarea soarelui?Corpul tău este lipsit de antioxidanți.
  10. Simți nevoia să consumi acru? Organismul cere aceste produse, deoarece necesită o stimulare a ficatului sau a vezicii biliare. Include în dieta ta lămâie și afine.

Așadar, o dietă axată pe fructe, legume, proteine, lactate, fără prea multe grăsimi, zahăr sau sare va oferi organismului toti nutrienții de care are mare nevoie. Atunci când vine vorba de o alimentație sănătoasă, moderația este cuvântul- cheie Asta înseamnă nu numai să mănâncă, alimente sănătoase, ci și să renunțăm la anumite produse care pot pune corpul în pericol, potrivit shefinds.com.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel