A fost descoperit SECRETUL sănătății mintale. Așa sunt tratați pacienții despresivi

A fost descoperit SECRETUL sănătății mintale. Depresia a devenit cea mai frecventă suferință mintala la nivel de comunitate. Un studiu realizat de Organizatia Mondiala a Sanatatii a atestat faptul că depresia afectează circa 121 de milioane de persoane de pe întregul mapamond. Cifrele îngrijoratoare au făcut ca depresia să devină una dintre cele mai studiate afecțiuni psihice. Pentru a evita medicamentele, specialiștii recomandă anumite alimente care ridică starea de spirit.

A fost descoperit secretul sănătății mintale. Așa sunt tratați pacienții despresivi

Potrivit eurekalert.org, pentru a avea o stare de spirit mai bună, am putea consuma ciocolată sau fructe de pădure. Un studiu recent publicat arată că moleculele din ciocolată, majoritatea fructelor de pădure și alimentele bogate în Omega 3 au efecte pozitive asupra dispoziției. Efectul pe care acestea îl au este comparabil cu cel am medicamentelor anterior menționate.

A fost descoperit SECRETUL sănătății mintale. Fructele de pădure și alimentele bogate în Omega 3, efecte pozitive asupra dispoziției

 

Conducătoarea studiului, Karina Martinez-Mayorga, arată că există numeroase dovezi care demostrează că substanțele chimice din ciocolată, afine, mure, zmeură, căpșune, ceaiuri sau alte alimente pot fi folosite pentru ameliorarea stărilor.

Identificarea unor compuși regăsiți în alimente

”Următoarele ținte sunt identificarea unor compuși regăsiți în alimente, care să acționeze nu doar asupra instabilității, ci și a sănătății cognitive, care să sporească activitatea mentală și să prevină pierderile de memorie”, spune Karina Martinez-Mayorga.

La studiu au participat peste 1.700 de substanțe care alcătuiesc aromele alimentelor obișnuite și au fost prezentate la cea de-a 244-a întâlnire națională și expoziție a Societății Chimice Americane, cea mai mare societate științifică din lume.

utilizarea tehnicilor de chimioterapie

Analiza specialiștilor a implicat utilizarea tehnicilor de chimioterapie, aplicarea metodelor informatice pentru rezolvarea problemelor chimice, pentru a examina structurile chimice ale mai mult de 1.700 de ingrediente aromatice pentru alimente, pentru similitudini cu antidepresivele aprobate, medicamentele comercializate și agenții cu activitate antidepresivă raportată.

Recent Posts

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

28 de minute ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

59 de minute ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

o oră ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

2 ore ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

2 ore ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică