duminică, decembrie 4, 2022

A fost descoperit SECRETUL sănătății mintale. Depresia a devenit cea mai frecventă suferință mintala la nivel de comunitate. Un studiu realizat de Organizatia Mondiala a Sanatatii a atestat faptul că depresia afectează circa 121 de milioane de persoane de pe întregul mapamond. Cifrele îngrijoratoare au făcut ca depresia să devină una dintre cele mai studiate afecțiuni psihice. Pentru a evita medicamentele, specialiștii recomandă anumite alimente care ridică starea de spirit.

Te-ar mai interesa: Ai hemoglobina mică? Uite ce afecțiuni ascunde...

A fost descoperit secretul sănătății mintale. Așa sunt tratați pacienții despresivi

Potrivit eurekalert.org, pentru a avea o stare de spirit mai bună, am putea consuma ciocolată sau fructe de pădure. Un studiu recent publicat arată că moleculele din ciocolată, majoritatea fructelor de pădure și alimentele bogate în Omega 3 au efecte pozitive asupra dispoziției. Efectul pe care acestea îl au este comparabil cu cel am medicamentelor anterior menționate.


A fost descoperit SECRETUL sănătății mintale. Fructele de pădure și alimentele bogate în Omega 3, efecte pozitive asupra dispoziției

 

Conducătoarea studiului, Karina Martinez-Mayorga, arată că există numeroase dovezi care demostrează că substanțele chimice din ciocolată, afine, mure, zmeură, căpșune, ceaiuri sau alte alimente pot fi folosite pentru ameliorarea stărilor.

Te-ar mai interesa: Rețeta zilei: Cimbru, busuioc și mărar, elixir pen...

Identificarea unor compuși regăsiți în alimente

”Următoarele ținte sunt identificarea unor compuși regăsiți în alimente, care să acționeze nu doar asupra instabilității, ci și a sănătății cognitive, care să sporească activitatea mentală și să prevină pierderile de memorie”, spune Karina Martinez-Mayorga.

La studiu au participat peste 1.700 de substanțe care alcătuiesc aromele alimentelor obișnuite și au fost prezentate la cea de-a 244-a întâlnire națională și expoziție a Societății Chimice Americane, cea mai mare societate științifică din lume.

Te-ar mai interesa: Magda Vasiliu: Cu ce mi schimba mie viața faptul c...

utilizarea tehnicilor de chimioterapie

Analiza specialiștilor a implicat utilizarea tehnicilor de chimioterapie, aplicarea metodelor informatice pentru rezolvarea problemelor chimice, pentru a examina structurile chimice ale mai mult de 1.700 de ingrediente aromatice pentru alimente, pentru similitudini cu antidepresivele aprobate, medicamentele comercializate și agenții cu activitate antidepresivă raportată.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private