vineri, iunie 2, 2023
A fost descoperit un nou medicament care salvează vieți. Terapia este foarte ieftină. Tulpinile noi, cum este Omicron, ne reamintesc că pandemia de COVID-19nu s-a terminat. De aceea, oameni de știință încă mai caut soluții pentru a trata oamenii infectați cu virusul ucigaș.
O echipă de experți din Marea Britanie a descoperit un alt medicament care salvează vieți. Acesta poate ajuta la tratarea bolnavilor depistați pozitiv cu COVID-19.

A fost descoperit un nou medicament care salvează vieți. Terapia este foarte ieftină

Medicamentul este utilizat în mod normal pentru a trata artrita reumatoidă. Studiile sugerează că poate reduce riscul de deces cu aproximativ o cincime la pacienții care au nevoie de îngrijiri de specialitate pentru Covid sever, a raportat BBC.
Dexametazona poate salva și mai multe vieți, spun cercetătorii. Acest lucru ar putea înjumătăți decesele cauzate de COVID, au adăugat ei.
„Mulțumesc tuturor cercetătorilor, medicilor și voluntarilor implicați în această activitate”, a declarat secretarul pentru sănătate și asistență socială, Sajid Javid.
„Experții noștri medicali și științifici vor lua acum în considerare rezultatele înainte de a lua orice decizie cu privire la pașii următori”, a adăugat Javid.
Deși vaccinurile au făcut o treabă grozavă în reducerea infecțiilor și în protejarea vieților, unii oameni încă se vor îmbolnăvi și se vor îmbolnăvi foarte tare din cauza Covid. Medicamentul a fost testat pe pacienții cu Covid și a dat rod.
Unii pacienți foarte bolnavi de Covid, inclusiv cei care au fost ventilați mecanic, se simt mult mai bine de când  primesc acest medicament.

Dexametazona este recomandata atât adulților, cât si copiilor doar pe baza de prescripție medicală și se folosește într-o varietate de afecțiuni, cum ar fi:

  • Boli dermatologice severe
  • Alergii severe (exacerbare severa a astmului, anafilaxie)
  • Crup (laringotraheobronsita)
  • Afectiuni autoimune (cum ar fi, lupus eritematos sitemic sau poliartrita reumatoida)
  • Profilaxia si tratamentul varsaturilor induse de citostatice
  • Tratamentul paleativ in cancere, in faza terminala


Când se folosește dexametazona pentru a trata COVID-19?

Dexametazona este folosita sub supraveghere medicala pentru a trata cazurile de COVID-19 severe si critice, internate în spital, care necesita oxigenoterapie sau ventilație mecanică. Nu se cunoaște dacă dexametazona este utila in cazurile mai putin severe si nu este recomandata in acest sens. Dexametazona nu previne infecția cu coronavirus SARS-CoV-2 si nu ajuta ca simptomele usoare sa nu progreseze catre o forma mai grava.

Te-ar mai interesa: Satisfacția sexuală scăzută la bărbații de vârstă ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private