Sari la conținut

A fost descoperită o substanţă cancerigenă în una dintre cele mai populare băuturi răcoritoare

The Center for Environmental Health a descoperit că un colorant din Pepsi conţine încă un nivel ridicat al unei substanţe cancerigene ( 4-methylimidazole), după ce producătorul a promis că va modifica reţeta.

În martie, anul trecut, companiile Pepsi şi Coca Cola au recunoscut că băuturile conţin substanţe cancerigene şi pentru a nu fi obligate să avertizeze consumatorii de acest risc prin etichetarea produsele cu un avertisment, au anunţat că vor modifica reţeta de producere, eliminând substanţa respectivă.

Acum, noile teste au scos la iveală că Pepsi conţine încă 4-methylimidazole, în timp ce Coca Cola a exclus substanţa respectivă.

Potrivit reprezentanţilor companiei Pepsi, noua reţetă a fost deja aplicată în California, iar pentru restul statelor va fi aplicată din februarie 2014.

Citeste si:

Reprezentanți companiei Coca Cola ne-au transmis următorul punct de vedere față de știrea de mai sus:

„Colorantul caramel folosit in produsele noastre este sigur si nu prezinta nici un risc pentru sanatate.

Cantitati foarte reduse de 4-MEI, un produs secundar care apare in timpul procesului de productie, pot fi gasite in colorantul caramel folosit intr-o gama larga de produse, inclusiv in dulciuri, prajituri, chipsuri, bere, gogoși, sosuri si in unele dintre bauturile noastre. Dar cantitatile sunt extrem de reduse.

Singura dovada stiintifica ce spune ca 4-MEI poate provoca cancer este un singur studiu efectuat pe o categorie anume de soareci de laborator. Chiar si in acel studiu, insa, un nivel de expunere echivalent cu ingerarea a 2.900 de sticle de Coca-Cola pe zi nu a dus la cancer”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.