marți, octombrie 27, 2020

The Center for Environmental Health a descoperit că un colorant din Pepsi conţine încă un nivel ridicat al unei substanţe cancerigene ( 4-methylimidazole), după ce producătorul a promis că va modifica reţeta.

În martie, anul trecut, companiile Pepsi şi Coca Cola au recunoscut că băuturile conţin substanţe cancerigene şi pentru a nu fi obligate să avertizeze consumatorii de acest risc prin etichetarea produsele cu un avertisment, au anunţat că vor modifica reţeta de producere, eliminând substanţa respectivă.

Citește și:

Acum, noile teste au scos la iveală că Pepsi conţine încă 4-methylimidazole, în timp ce Coca Cola a exclus substanţa respectivă.

Potrivit reprezentanţilor companiei Pepsi, noua reţetă a fost deja aplicată în California, iar pentru restul statelor va fi aplicată din februarie 2014.

Reprezentanți companiei Coca Cola ne-au transmis următorul punct de vedere față de știrea de mai sus:

Citește și:

“Colorantul caramel folosit in produsele noastre este sigur si nu prezinta nici un risc pentru sanatate.

Cantitati foarte reduse de 4-MEI, un produs secundar care apare in timpul procesului de productie, pot fi gasite in colorantul caramel folosit intr-o gama larga de produse, inclusiv in dulciuri, prajituri, chipsuri, bere, gogoși, sosuri si in unele dintre bauturile noastre. Dar cantitatile sunt extrem de reduse.

Citește și:

Singura dovada stiintifica ce spune ca 4-MEI poate provoca cancer este un singur studiu efectuat pe o categorie anume de soareci de laborator. Chiar si in acel studiu, insa, un nivel de expunere echivalent cu ingerarea a 2.900 de sticle de Coca-Cola pe zi nu a dus la cancer”.

Parteneri--