Sari la conținut

A fost identificată prima vulnerabilitate la secția ATI din Spitalului Județean de Urgențe din Slobozia

A fost identificată prima vulnerabilitate la secția ATI din Spitalului Județean de Urgențe din Slobozia tragedia din Piatra Neamț, secțiile de terapie intensivă din spitalele din întreaga țară sunt verificate. Este o decizie luată după incendiul de acum două zile de la Piatra Neamț și deja sunt aflate primele vulnerabilități.

Prima vulnerabilitate identificată la Spitalului Județean de Urgențe Solobozia

La Slobozia, instalația electrică a fost identificată ca prima vulnerabilitate a Spitalului Județean de Urgențe. Capacitatea tehnică a unității medicale este cu mult depășită de actuala aparatură și oricând se poate produce un incendiu precum cel de la Piatra Neamț. De astăzi, inspectorii de la Situații de Urgență și de la DSP sunt în control la spitalul din Slobozia, iar managerul unității a făcut o listă de priorități pentru reducerea riscurilor.

Senzori de fum, dar și pentru detectarea scăpărilor de oxigen, schimbarea tabloului electric și achiziționarea unui grup electrogen care să suplinească orice pană de curent sunt investiții urgente avute în vedere pentru dotarea Spitalului Județean de Urgență din Slobozia, precizează managerul public al județului Ialomița, Alexandru Potor.

”Din păcate, în momentul de față înțeleg că aceste echipamente nu există în sălile ATI, dar și în celelalte saloane ale spitalului. De asemenea, avem disponibilitatea de a finanța la nivelul spitalului reparația sau înlocuirea circuitelor electrice.” a declarat Alexandru Potor, pentru RRA.

Managerul Spitalului Județean de Urgență din Slobozia, Liviu Patrichi, spune că vulnerabilitatea instalației electrice derivă din suprasolicitarea acesteia.

”Dacă în salon este o singură priză, că așa era în proiectul inițial, probabil vor folosi un ștecher în care vor băga mai mulți consumatori. Deci nu instalația electrică e deficitară, ci practic suprasolicitarea ei.”

 

Reamintim că Spitalul Județean de Urgențe din Slobozia a fost construit în urmă cu 50 de ani, iar printre investițiile aflate în finanțare la acest moment se regăsește și refacerea tabloului electric general al unității medicale.

Virgil Munteanu

Virgil Munteanu lucreaza in domeniul comunicarii din 1996. Incepand cu anul 2014, Virgil Munteanu, a inceput colaborarea, in calitate de redactor, imbratisand profesia de jurnalist, cu publicatii precum www.doctorulzilei.ro, www.animalzoo.ro, www.evz.ro, ww.capital.ro, www.evz monden.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel