vineri, iulie 30, 2021

Vaccinarea anuală anti Covid? Vaccinul Covid ar putea fi necesar, anual, cel puțin pentru anumite categorii de populație, potrivit unui document intern al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Documentul

OMS, citat de Reuters, arată că instituţia internaţională consideră că cel mai probabil scenariu este acela în care persoanele din categorii de risc vor trebui să fie vaccinate anual cu o doză de rapel. Scenariul ia în calcul un viitor în care noi variante de virus vor continua să apară. Documentul, datat cu 8 iunie este încă „în lucru”.

Conform documentului OMS, sunt aşteptate, de asemenea, probleme de producţie, probleme de reglementare şi aprobare şi „tranziţia dinspre unele tipuri de tehnologie”. Acestea ar fi urma să fie responsabile pentru un număr mai mici de doze anul viitor.

Scenariile posibile

Scenariile vor fi folosite pentru a defini strategia globală de vaccinare a OMS, iar prognozele s-ar putea schimba în contextul apariţiei de noi informaţii cu privire la eficienţa unei a treia doze şi durata de protecţie oferită de vaccin.

În cel mai prost scenariu prevăzut de OMS, producţia de anul viitor va fi de doar 6 miliarde de doze, fapt ce ar provoca şi mai multe complicaţii dacă noile detalii arată nevoia unui al treilea rapel şi că durata protecţiei oferită de vaccin este mai mică decât cea prevăzută.

Într-un scenariu mai optimist, capacitatea de producţie ar creşte la 16

miliarde de doze, iar cererea ar fi aproape pe deplin satisfăcută, în contextul în care datele ar arăta că nu este nevoie de un al treilea rapel, iar vaccinurile continuă să fie eficiente împotriva noilor variante.

Ultimele stiri

Parteneri