vineri, septembrie 30, 2022

Elveția i-ar putea închide pe cei care încalcă noile reguli de utilizare a gazelor. Persoanele care nu respectă noile reglementări ar putea risca amenzi sau închisoare de până la 3 ani, relatează presa locală elvețiană.

Pe fondul unei crize energetice în plină expansiune în Europa, Elveția intenționează să reprime cetățenii care nu respectă noile reguli impuse pentru a reglementa utilizarea gazelor în această iarnă.

Te-ar mai interesa: Legătura dintre palpitații și tiroidă. Un medic ca...

Persoanele care încalcă noile reglementări ar putea risca amenzi sau chiar închisoare de până la trei ani, potrivit unui raport al cotidianului elvețian Blick, citat de AA.

Conform noilor reguli ale Elveției, temperaturile din clădirile cu sisteme de încălzire pe gaz pot fi crescute la maximum 19 grade Celsius (66,2 grade Fahrenheit), iar apa poate fi încălzită până la 60 de grade Celsius (140 grade Fahrenheit).

Încălzitoarele de tip radiator sunt interzise, în timp ce saunele și piscinele trebuie să rămână reci.

Acestea fac parte din măsurile prevăzute în Legea federală privind aprovizionarea economică națională, la care Departamentul Federal de Afaceri Economice (DEAE) se referă în mod explicit într-un document oficial, se arată în raport.

Te-ar mai interesa: Semințele unei îmbătrâniri sănătoase: experții spu...

Markus Sporndli, un purtător de cuvânt al Departamentului Federal de Finanțe, a declarat pentru Blick că rata zilnică a amenzilor ar putea fi de cel puțin 30 de franci elvețieni (30 de dolari) și de maximum 3.000 de franci elvețieni.

Companiile de utilități ar putea fi, de asemenea, sancționate dacă își depășesc în mod deliberat cotele de gaz.

Raportul spunea că guvernul se mișcă într-o „zonă gri”, cu provocări și dispute cu privire la măsurile punitive care ar putea menține instanțele ocupate.

Te-ar mai interesa: Schimbări frecvente de dispoziție: 3 deficiențe nu...

Contoanele individuale se confruntă acum cu o provocare majoră și au până pe 22 septembrie timp să își prezinte preocupările sau propunerile.

Fredy Fassler, un ofițer superior de poliție, a cerut guvernului „să dispună doar măsuri care pot fi implementate și, mai presus de toate, controlate”, se arată în raport.

Fassler a spus că nu dorește ca poliția să meargă din ușă în ușă, cerând ca liniile directoare să fie implementate cu simțul proporției.

Te-ar mai interesa: Un medic chirurg avertizează: Persoanele cu varice...

El a citat experiențe din pandemia de COVID-19, spunând că a existat o anumită „cultură a denunțului” în timpul acelei crize, a adăugat raportul.

Ar fi indicat să discutăm dacă, în loc de proceduri penale costisitoare, amenzile administrative simple ar putea fi o soluție mai bună, a spus oficialul.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private