Sari la conținut

A murit cel mai murdar om din lume. Motivul pentru care a refuzat să se spele timp de 60 de ani

Sursă: Semana

Din cuprinsul articolului

Un iranian cunoscut drept „cel mai murdar om din lume” pentru că nu a făcut duș de zeci de ani a murit la vârsta de 94 de ani, a anunțat marți presă oficială iraniană.

Amou Haji, care nu a făcut baie mai mult de jumătate de secol, a murit duminică în orașul Dejgah din provincia Fars din sudul Iranului, a informat agenția de presă Irna.

Potrivit unui oficial local citat de agenție, bărbatul, care era necăsătorit, a evitat să se îmbăieze de teamă să nu „se îmbolnăvească”.

Un scurt documentar intitulat „The Strange Life of Amou Haji” a fost realizat despre viața lui în 2013, potrivit presei locale.

Copilăria și tinerețea sa au fost marcate de străzi ca singura lui casă și în ultimii ani un refugiu improvizat de cărămizi sau o gaură în pământ i-a devenit cămin.

Locuitorii din zonă au decis să își unească forțele pentru a construi acest adăpost, în timp ce erau îngrijorați de viața de zi cu zi a acestui adult în vârstă.

În urmă cu opt ani, Haji a ieșit din anonimat, întrucât presa locală i-a dedicat un articol în care a fost clasificat drept „Cel mai murdar om”, și ale cărui fotografii și videoclipuri au fost în scurt timp distribuite prin rețelele sociale.

Sursă: Semana

O stare de sănătate inimaginabilă

„Viața ciudată a lui Amou Haji” a fost numele dat unui scurt documentar care face aluzie la stilul său de viață care poate părea de neconceput. Încetul cu încetul, povestea lui a trecut granițele Republicii Islamice și a ajuns la urechile presei internaționale.

Dar nu numai presa locală și cei din alte țări au aflat despre povestea lui, ci și comunitatea științifică. De altfel, o echipă sanitară de la Școala de Sănătate Publică din Teheran (capitala) l-a vizitat în acel moment și i-a putut face câteva analize.

În cadrul analizelor, acest grup se aștepta să descopere unele anomalii sau boli mai complexe precum SIDA. Cu toate acestea, descoperirile au fost surprinzătoare, deoarece nu a existat nicio urmă de bacterii care ar putea dezvolta o anumită complexitate. Ei au găsit doar o infecție cunoscută sub numele de trichineloză (de obicei cauzată de consumul de carne prost pregătită).

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: