Sari la conținut

A murit chiar în timpul slujbei de Înviere. Părintele Daniil de la Frăsinei, plâns de mii de credincioși

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Lumină, întru iertarea păcatelor

A murit chiar în timpul slujbei de Înviere. Părintele Daniil de la Frăsinei, plâns de mii de credincioși

În noaptea de Înviere, a avut loc un incident șocant, care a avut un impact emoțional asupra multor credincioși. Părintele Daniil de la mănăstirea Frăsinei a murit în noaptea de Înviere, la vârsta de 92 de ani.

Potrivit unei postări de pe Facebook, părintele Daniil a murit chiar în timp ce celebra slujba de Înviere. Părintele Ieromonah Daniil este considerat de mii credincioși un tămăduitor de suflete și duhovnic de excepție, după cinci decenii în slujba bisericii.

Părintele Daniil de la Frăsinei a murit chiar în timpul slujbei de Înviere

„Cu mare durere, vă spunem că Părintele Ieromonah Daniil Pleșa de la Mănăstirea Frăsinei a adormit întru Domnul, chiar în timp ce săvârșea sfânta slujbă despre patimile, moartea și Învierea Domnului nostru Iisus Hristos…

Citeste si:

Râu de lacrimi, la trecerea Sfinției Sale în veșnicie!

A fost atât de bun, de blând, de milostiv… Simt, și acum, mângâierea mâinii sale pe creștet, întru binecuvântare… Îi văd privirea senină… Îi ascult glasul duios…

Dumnezeu să-ți poarte sufletul pe drum luminat în Împărăția Sa, sfinte părinte!”, se arată într-o postare pe Facebook.

Înmormântarea părintelui Daniil Pleşa va avea loc luni, 3 mai, după Sfânta Liturghie, la ora 12:00, în Cimitirul Schitului Vechi al Mănăstirii Frăsinei. Mănăstirea Frăsinei, din comuna Muereasca, judeţul Vâlcea, este cunoscută drept „Athosul României” fiind singura mănăstire ortodoxă din România unde femeilor le este interzis accesul.

În urmă cu peste un secol şi jumătate episcopul de la acea vreme Calinic a lăsat cu limbă de moarte un blestem prin care să nu îndrăznească să pătrundă în mănăstire. De aceea, pe drumul care duce pe munte la Mănăstirea Frăsinei s-a făcut o biserică special pentru femei.

Lângă această biserică este pus indicator cu blestemul episcopului Calinic, dar şi un altul în care scrie clar că accesul este interzis femeilor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.