Sari la conținut

A murit. Era internat pentru o operație la șold! Veste tristă în lumea modei

Uluitor, ziua în care ar fi putut să-i aducă fericirea, un mare stilist italian a murit. Lumea modei este în doliu.

A murit. Era internat pentru o operație la șold! Veste tristă în lumea modei

Pionierul modei Nino Cerruti, creator italian de modă, a murit sâmbătă într-un spital din orașul Vercelli, Piemont, anunță presa italiană, Le Figaro. El era internat pentru o operație la șold. Cerruti împlinise 91 de ani.

„Se duce un uriaş dintre antreprenorii italieni”, a reacţionat ministrul adjunct al dezvoltării economice, Gilberto Pichetto.

Cerruti a fost una dintre figurile de frunte ale modei prêt-à-porter pentru bărbați în secolul al XX-lea, cu un look care era în același timp elegant și relaxat.

S-a stins „Cel mai elegant om al Italiei”

„Vreau bărbați mai liberi în eleganța lor, mai eleganti în libertate”, a spus el odată.

Înalt și suplu, Cerruti a insistat întotdeauna să fie primul care să-și încerce creațiile, multe dintre ele păstrate la moara de lână pe care a fondat-o bunicul său în orașul Biella, din nordul său, în 1881.

„M-am îmbrăcat întotdeauna în aceeași persoană – pe mine”, a spus el odată.

Nino Cerruti a fost cel care introdus „casual chic” în moda masculină high-end.

La aproape 40 de ani și-a fondat casa de modă la Paris, în 1967. Nino Cerruti este primul designer care a lansat la Paris propria sa etichetă de pret-a-porter de înaltă calitate pentru bărbaţi.

În anii 60, Cerruti s-a întâlnit cu un Giorgio Armani, cel care va deveni faimos sub aripa sa. Armani e mai mic cu patru ani decât Cerruti, care l-a angajat ca designer pentru vestimentaţia masculină. Tandemul Cerruti-Armani a marcat profund lumea modei, dar săa separat după 10 ani, când Armani și-a fondat propria casă de modă – în 1975.

El a creat prima sa linie de îmbrăcăminte pentru femei în anii 1970, o ramură a afacerii care două decenii mai târziu avea să reprezinte o cincime din veniturile sale.

Apoi s-a mutat în parfumuri, ceasuri, pantofi și bijuterii.

Bărbatul supranumit „filozoful îmbrăcămintei” i-a îmbrăcat pe actorii americani Richard Gere și Robert Redford, precum și pe starul francez Jean-Paul Belmondo.

De asemenea, a făcut apariții cameo în filmele de la Hollywood „Cannes Man” (1996) și „Holy Man” (1998).

În anii 1990, casa sa de modă a fost rugată să fie designerul oficial al echipei Ferrari de Formula 1.

Luptându-se să țină pasul cu lumea extrem de competitivă a modei de lux ca o afacere independentă, el și-a vândut eticheta „Cerruti 1881” unor investitori italieni în 2001. A fost preluată apoi de un fond de investiții din SUA, iar apoi de grupul chinez Trinity.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.