Sari la conținut

A murit legenda cinematografiei mondiale. Era considerată a fi cea mai frumoasă femeie din lume

doliu
sursa foto: arhiva doctorul zilei
Doliu

Legenda italiană Gina Lollobrigida a murit la vârsta de 95 de ani, a informat agenția de presă ANSA, citând membrii familiei sale.

Nepotul ei, ministrul italian al Agriculturii Francesco Lollobrigida, a postat pe Twitter vestea morții ei, numind-o „una dintre cele mai strălucite vedete ale cinematografiei și culturii italiene”.

Presa de stat RAI a raportat și moartea ei, potrivit CNN.

Împreună cu Sophia Loren, Lollobrigida a ajuns să simbolizeze sexualitatea pământească a actrițelor italiene din anii 1950 și 1960.

După ce s-a pregătit ca pictor și sculptor, Lollobrigida a devenit o regină și model de frumusețe de succes, înainte de a-și face prima apariție în film în 1946, cu un mic rol în aventura capricioasă „Vulturul Negru”.

La începutul anilor 1950, ea era o vedetă uriașă în Europa. Ea și-a făcut debutul în film în limba engleză în 1953, în „Beat the Devil” de John Huston, alături de Humphrey Bogart și Jennifer Jones.

Ea a fost Esmeralda pentru Quasimodo al lui Anthony Quinn în adaptarea din 1956 a filmului „The Hunchback of Notre Dame” și regina din Sheba pentru regele Solomon al lui Yul Brynner în epopeea Technicolor din 1959 a regelui Vidor „Solomon and Sheba”.

Când rolurile în film au început să scadă în anii 1970, Lollobrigida și-a făcut o nouă carieră ca fotojurnalist. Ea a apărut ocazional în film și la televizor, cel mai faimos într-un rol recurent în serialul american „Falcon Crest” în 1984.

În 1999 a candidat fără succes pentru Parlamentul European din partea partidului condus de Romano Prodi. În anii 1970 a reuşit să obţină un interviu în exclusivitate cu fostul lider cubanez Fidel Castro.

Gina Lollobrigida avea și un fiu, pe nume Andre Milko Skofic, născut în 1947.

Anul trecut, ea a candidat fără succes pentru un loc în Senatul italian, spunând ziarului Corriere della Sera înainte de alegerile din țară: „M-am săturat să aud politicieni certându-se între ei, fără să ajung vreodată la subiect”.

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel