miercuri, iulie 15, 2020

O femeie de 31 de  spune că a  născut prematur şi că fătul  nu a reuşit să supravieţuiască după ce a fost purtată pe drumuri şi trimisă la un alt spital.

Conducerea Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie ”Cuza Vodă” din Iaşi a declanşat o anchetă internă, după aceste acuzaţii.

“Este o pacientă care, în cursul zilei de sâmbătă dimineaţa, s-a prezentat la noi, la maternitate, cu dureri. Este vorba de o sarcină de 21 de săptămâni, cu un făt estimat la 300 de grame. Pacienta a stat acasă cu membrane rupte aproximativ trei zile. A solicitat consult din partea medicului curant, care era plecat în concediu. A fost evaluată de echipa de gardă. Evaluarea s-a făcut, conform protocolului, în consult clinic, consult general, monitorizare ecografică, monitorizarea parametrilor vitali, totul fiind în limite normale. Pacienta a venit la noi la spital cu taxiul, dacă era o urgenţă ar fi solicitat salvarea. În urma evaluării clinice, s-a constatat că nu este o urgenţă, recomandarea fiind să meargă la spitalul de gardă”, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al Spitalului de Obstretică şi Ginecologie Cuza Vodă din Iaşi, Anca Bivoleanu.

Citește și:

Femeia susţine, la rândul ei, că a decis să meargă la spital după i s-a făcut rău şi că primise cu doar câteva zile înainte asigurări de la mediul său că sarcina evoluează bine.

În dimineaţa zilei de 1 iulie, aceasta  s-a prezentat la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Cuza Vodă, la medicul  care i-a supravegheat sarcina, însă aceasta se afla în concediu. Ulterior, a fost redirecţionată spre Maternitatea Elena Doamna, întrucât această unitate medicală era de gardă în ziua respectivă.

Citește și:

Femeia, care era gravidă în 21 de săptămâni, spune că a ajuns pe jos la această clinică, în  condiţiile în care avea sângerări.

Cei de la Maternitatea Elena Doamna susţin că, la scurt timp după ce a ajuns la spital, femeia a născut un făt de 350 de grame, care nu prezenta semne de viaţă, cazul fiind considerat un avort în evoluţie

Parteneri