Sari la conținut

A vrut să slăbească fără efort şi a apelat la o metodă extremă. Tu ai încerca aşa ceva?

O femeie din Iowa, SUA, a ajuns la spital în stare critică după ce a înghițit o tenie. Femeia a folosit acest tratament pentru a da jos câteva kilograme.

Potrivit Huffington Post, femeia le-a spus medicilor că a cumpărat tenia de pe internet și a înghițit-o pentru a slăbi.

Teniile sunt viermi paraziți care, odată stabiliți în corpul uman, preiau toate substanțele nutritive. Un astfel de parazit poate fi contactat în urma consumului de carne crudă.

Simptomele prezenței acestui parazit în corp nu sunt vizibile decât atunci când tenia a ajuns în stadiul reproducerii. Aceste simptome includ dureri abdominale, vărsături, amețeli și scăderea bruscă în greutate.

Cazul femeii care a înghițit o tenie pentru a slăbi a atras atenția Departamentului de Sănătate Publică din Iowa, care a transmis un comunicat prin care sfătuiește persoanele supraponderale să încerce să slăbească prin metodele recunoscute medical, ingerarea unui astfel de parazit fiind foarte periculoasă.

,,Ingerarea teniilor este extrem de periculoasă şi poate cauza o mulţime de efecte secundare neplăcute, inclusiv deces. Persoanele care vor să slăbească sunt sfătuite să încerce doar metodele cunoscute: să consume mai puţine calorii şi să facă exerciţii fizice” a spus dr. Patricia Quinlisk

Metoda contaminării cu un parazit pentru a pierde în greutate nu este una nouă. Unele zvonuri spun că celebra soprană Maria Callsa ar fi slăbit prin această metodă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel