joi, octombrie 6, 2022

Dinu C. Giurescu, în vârsta de 87 ani, vicepreședinte al Academiei Romane, a suferit o interventie chirugicala deosebit de complexa pe cord deschis. Operatia a durat 12 ore si a fost realizata la inceputul saptamanii trecute de echipa chirurgicala condusa de Conf. Univ. Dr. Horatiu MOLDOVAN, medic primar de Chirurgie Cardiovasculara, seful sectiei de chirurgie cardiovasculara din cadrul unui spital privat din București.

Te-ar mai interesa: Ne așteaptă un nou val al pandemiei? O actriță cel...

Dinu-Giurescu

Academicianul suferea de disectie acuta de aorta, o situatie clinica in care cel mai important vas de sange din organism – artera aorta, care pleaca de la inima si hraneste cu sange intregul organism, se fisureaza, punand in pericol viata pacientului. Interventia chirurgicala a avut un caracter de maxima urgenta si a constat in inlocuirea arterei aorte la iesirea ei din inima si a arterelor carotide care alimenteaza creierul. Considerata cea mai complexa in patologia cardiovasculara a adultului, operatia presupune utilizarea circulatiei extracorporale, racirea pacientului in hipotermie profunda la 18 – 20 grade, perfuzia separata a creierului cu masina de circulatie extracorporala si inlocuirea acestui vas de sange major cu o proteza vasculara. Intreg procesul a durat 12 ore si a decurs normal. Starea de sanatatea a academicianului este buna si momentan se afla in recuperare, in sectia de terapie intensiva.

Te-ar mai interesa: Trauma care a marcat-o pe Camilla. Și-a privit mam...

Echipa chirurgicala a fost condusa de catre Conf. Univ. Dr. Horatiu MOLDOVAN, medic primar Chirurgie Cardiovasculara, Doctor in Stiinte Medicale si Membru Corespondent al Academiei de Stiinte Medicale din Romania.Doctorul Horatiu Moldovan are o experienta de peste 4.000 de interventii chirurgicale pe cord deschis si 1.500 de interventii vasculare.

Conf. Univ. Dr. Horatiu Moldovan  (2)

Ne bucuram ca am reusit sa finalizam cu succes operatia, acest lucru fiind posibil datorita aparaturii performante de care dispunem si a experientei echipei chirurgicale care s-a ocupat de acest caz. Operatia este o premiera la nivel national, domnul academician fiind cel mai in varsta pacient care a suferit aceasta interventie chirurgicala, precum si cel mai in varsta pacient care a suferit o interventie chirurgicala pe cord deschis in acest spital” a declarat Conf. Univ. Dr. Horatiu MOLDOVAN.

Te-ar mai interesa: Guma de mestecat. Mihaela Bilic: Remediu împotriva...

 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private