marți, mai 24, 2022

NUMĂRUL de persoane care suferă de afecțiuni de sănătate mintală, cum ar fi tulburările de anxietate și depresie, a fost în creștere în ultimii ani, în special în rândul tinerilor. Drept urmare, mii de oameni au nevoie de tratament, un act despre care o organizație  de sănătate spune că nu este lipsit de riscuri.

Urcă-te în orice mijloc de transport în orice zi, privește în sus, și vei vedea o mulțime de reclame și anunțuri care sunt afisate de-a lungul autobuzului/metroului. Unele sunt pentru lucruri pe care știi că nu le vei cumpăra niciodată sau pentru aplicații pe care nu le vei folosi niciodată. Există uneori chiar și o reclamă pentru mâncare și, mai des, una care le cere oamenilor să fie amabili cu ceilalți pasageri. Rareori există o reclamă care vorbește despre o afecțiune de sănătate, una despre care puțini oameni au auzit vreodată.

Te-ar mai interesa: Panică într-un metrou. Primele imagini de la evacu...

Pe metrourile din Londra există un anunț al organizației caritabile MISSD despre o afecțiune cunoscută sub numele de Akathisia.

Afecțiunea „este o tulburare, indusă ca efect secundar al medicamentelor (inclusiv ISRS și antipsihotice), care poate determina o persoană să experimenteze neliniște interioară atât de intensă încât pacientul este condus la violență și/sau la sinucidere”.

Deși rară, Acatisia este o afecțiune care poate apărea ca efect secundar al medicamentelor anti-anxietate și depresie.

Între timp, organizația de caritate MISSD a fost înființată în memoria lui Stewart Dolin, care s-a sinucis ca urmare a stării induse de antidepresive. Organizația afirmă  că „obiectivele lor sunt de a crește gradul de conștientizare, de a educa și de a preveni decesele inutile”.

Te-ar mai interesa: Simptomele bolii Crohn: semnele de pe piele care p...

Organizația de sănătate spune că simptomele afecțiunii includ o creștere a:

• Neliniștii fizice/interioare
• Anxietate/Atacuri de panică
• Agitație
• Impulsivitate
• Agresivitatea
• Insomnie
• Iritabilitate
• Ostilitate.

Scopul organizației este de a crește gradul de conștientizare a bolii.

Mai mult, organizația de sănătate adaugă: „Din motive legate de puterea politică și de lobby-ul companiilor farmaceutice, acatizia este rareori explicată ca un posibil efect secundar al medicamentelor, iar profesioniștii medicali și publicul larg știu foarte puține despre existența acestei tulburări. ”

Te-ar mai interesa: Variola maimuței. Dr. Adrian Marinescu: „Înc...

Ei spun că profesioniștii din domeniul sănătății ar trebui să „monitorizeze toți pacienții atunci când prescriu medicamente, în special atunci când inițiază, opreșc sau schimbă doza”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private