Sari la conținut

Accident vascular cerebral: hrana care ar putea opri acumularea plăcii – previne un accident vascular cerebral

O NUMĂR de factori vă pot crește riscul de accident vascular cerebral, cum ar fi fumatul sau hipertensiunea arterială sau colesterolul crescut. Cu toate acestea, există și o serie de alimente care vă pot ajuta să reduceți riscul dacă le includeți în dieta dumneavoastră.

În mod similar, există și o serie de alimente care trebuie evitate sau reduse, cum ar fi cele cu niveluri ridicate de sodiu.

Asociația Stroke afirmă: „Multe comportamente precum fumatul, consumul de alcool sau inactivitatea fizică pot crește riscul de accident vascular cerebral, împreună cu tensiunea arterială crescută, fibrilația atrială, diabetul sau greutatea nesănătoasă”.

Există, de asemenea, alimente care alcătuiesc o dietă sănătoasă și vă pot reduce riscul general de apariție a unui eveniment care pune viața în pericol.

Organizația Healthy notează că Asociația Americană a Inimii include nuci pe lista sa de superalimente.

Citeste si:

„Nucile furnizează proteine, fibre și grăsimi nesaturate. Într-o singură porție, îți vei alimenta corpul cu nouă grame de grăsimi mononesaturate pentru a reduce colesterolul LDL (rău), în timp ce crește HDL (cel bun)”.

Se adaugă: „Migdalele sunt, de asemenea, o sursă excelentă de vitamina E, care ar putea împiedica acumularea plăcii în artere.”

Stroke Foundation spune că potasiul poate ajuta la controlul tensiunii arteriale. Se spune că lactatele sunt o sursă de potasiu, împreună cu calciu, care poate ajuta și la controlul tensiunii arteriale.

„Alternativele la lactate includ laptele de soia sau de orez îmbogățit cu calciu. Alte surse de calciu includ peștele cu oase, migdale și tofu”, notează acesta.

Fundația pentru inima și accident vascular cerebral din Canada spune că s-a dovedit că grăsimile mononesaturate îmbunătățesc nivelul colesterolului din sânge.

Se găsesc în unele nuci, cum ar fi migdale, fistic, caju, nuci pecan și alune.

NHS spune că fibrele sunt, de asemenea, importante într-o dietă sănătoasă. Se spune: „O mână mică de nuci poate avea până la 3 g de fibre. Asigurați-vă că alegeți nuci nesărate, cum ar fi migdalele simple, fără adaos de zaharuri.”

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.