Sari la conținut

Accident vascular cerebral: Iată care sunt cele cinci semne care necesită MARE atenție

Semn AVC
Sursa foto: Arhiva Doctorul Zilei
Semne care indică un accident vascular cerebral

Accident vascular cerebral. Este o urgență gravă, deoarece pune în pericol viața și provoca dizabilități permanente. Acesta se întâmplă atunci când un cheag blochează fluxul sanguin către creier. Acțiunea timpurie este importantă pentru a salva vieți.

Acțiunea timpurie este extrem de importantă și poate salva vieți

Dacă nu cunoașteți semnele și simptomele unui accident vascular cerebral, mai jos sunt prezentate cele cinci semne la care trebuie să fiți atenți.

 

  1. Dificultăți de vorbire sau de înțelegere

Un accident vascular cerebral poate afecta capacitatea unei persoane de a se exprima și de a înțelege limbajul. Atunci când cineva suferă un accident vascular cerebral, poate avea dificultăți în a vorbi și a se exprima.

Se poate strădui să găsească cuvintele potrivite sau cuvintele sale pot fi incoerente. În cele din urmă, în timp ce încercați să vorbiți cu el, este posibil să pară confuz și să nu înțeleagă ce spuneți.

Accident vascular cerebral: Iată care sunt cele cinci semne care necesită MARE atenție

  1. Paralizie sau slăbiciune

Accidentele vasculare cerebrale pot apărea pe una sau pe ambele părți ale creierului. În timpul unui accident vascular cerebral, unii oameni se confruntă cu slăbiciune musculară sau paralizie. Acest lucru înseamnă că o parte a feței lor poate părea căzută.

Dar acest lucru poate să nu fie întotdeauna evident, așa că rugați-l să zâmbească și dacă nu poate forma un zâmbet pe o parte a feței, acest lucru poate indica un accident vascular cerebral.

De asemenea, cereți-i să ridice ambele brațe și dacă nu poate ridica nici măcar una din cauza amorțelii, slăbiciunii sau paraliziei, atunci ar trebui să solicitați ajutor medical imediat. O persoană care suferă de un accident vascular cerebral poate, de asemenea, să se împiedice și să cadă din cauza slăbiciunii sau paraliziei pe o parte a corpului.

 

Rețineți că este posibil ca membrele pacientului să nu fie complet amorțite, ci să existe pur și simplu o senzație de furnicături. Acest lucru se poate întâmpla și în cazul bolilor neurologice, dar poate fi și un semn al unui accident vascular cerebral.

 

  1. Dificultăți de mers

 

Accidentele vasculare cerebrale afectează oamenii în mod diferit. Unii nu pot vorbi sau comunica, dar pot merge.Alții pot vorbi normal, dar nu pot sta în picioare sau merge. Dacă cineva devine brusc incapabil să își păstreze echilibrul sau să meargă, cereți ajutor imediat.

 

  1. 4. Probleme de vedere

Dacă bănuiți că persoana iubită are un accident vascular cerebral, întrebați-o despre orice modificări ale vederii sale. Un accident vascular cerebral poate provoca vedere încețoșată sau diplopie, sau persoana poate pierde complet vederea la unul sau la ambii ochi.

 

  1. Dureri de cap severe

Uneori, un accident vascular cerebral poate fi resimțit ca o durere de cap puternică. Din această cauză, unii oameni nu solicită imediat ajutor medical, deoarece pot presupune că au o migrenă și că au nevoie doar de odihnă.

Nu ignorați niciodată o durere de cap bruscă și severă, mai ales dacă este însoțită de vărsături, amețeli și pierderea parțială a cunoștinței. Dacă este vorba de un accident vascular cerebral, persoana poate descrie durerea de cap ca fiind diferită sau mai severă decât durerile de cap anterioare. O durere de cap cauzată de un accident vascular cerebral apare brusc, fără un motiv aparent.

În concluzie, este important de reținut că, deși simptomele de mai sus pot apărea și în alte afecțiuni, un semn distinctiv al accidentului vascular cerebral este faptul că simptomele apar brusc.

Un accident vascular cerebral se poate întâmpla fără avertisment . O persoană poate să râdă și să vorbească normal într-o clipă și să fie incapabilă să vorbească sau să se țină pe picioare în următoarea clipă, potrivit Pro News.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel