Accidentul vascular cerebral este mai frecvent la femei. Semne și simptome pe care orice femeie ar trebui să le știe

Semne și simptome de accident vascular. Un accident vascular cerebral este o problemă medicală bruscă și adesea care pune viața în pericol, caracterizată prin întreruperea bruscă sau reducerea semnificativă a fluxului sanguin către o parte a creierului.

Această întrerupere poate apărea din cauza blocării unui vas de sânge din cauza unui cheag sau a rupturii unui vas de sânge, ducând la sângerare în creier. Această întrerupere duce la privarea de oxigen și nutrienți a celulelor creierului, provocând leziuni rapide sau moartea celulelor.

Accidentul vascular cerebral este mai frecvent la femei

Simptomele accidentului vascular cerebral pot include slăbiciune bruscă, amorțeală, dificultăți de vorbire, dureri de cap severe și probleme de vedere. Accidentul vascular cerebral este o problemă semnificativă de sănătate globală și este mai frecventă la femei decât la bărbați.

„Mai mult de 2 din 5 femei au tensiune arterială mai mare sau egală cu 130/80 mm Hg sau iau medicamente pentru a-și controla tensiunea arterială. Doar aproximativ 1 din 4 dintre aceste femei au tensiunea arterială controlată sub 130/80 mm Hg. Riscul de accident vascular cerebral crește odată cu vârsta. Deoarece femeile trăiesc în general mai mult decât bărbații, mai multe femei suferă de accident vascular cerebral de-a lungul vieții”, potrivit CDC. 

Motive precum hipertensiunea arterială, sarcinile și medicamentele contraceptive contribuie la un risc mai mare de accident vascular cerebral la femei.

Semne și simptome pe care orice femeie ar trebui să le știe

Iată care sunt cele 5 simptome care contribuie la riscul de accident vascular cerebral și deces și la care trebuie să fii atentă.

1. Slăbiciune facială și membre: Slăbiciunea facială este un simptom tradițional de accident vascular cerebral și se poate manifesta la femei în același mod ca și la bărbați.

O parte a feței poate părea să se lade sau să devină imobilizată, provocând un zâmbet asimetric. Slăbiciunea brațului este, de asemenea, un semnal frecvent de accident vascular cerebral. Femeile pot întâmpina probleme la ridicarea sau controlul unuia sau ambelor brațe. În cazuri specifice, această slăbiciune este mai durabilă la femei.

2. Complicații de vedere: Alterările bruște ale vederii, cum ar fi vederea încețoșată sau dublă, pot fi, de asemenea, un semnal al unui accident vascular cerebral la femei.

De asemenea, ele pot întâlni simptome mai puțin frecvente legate de vederea lor, cum ar fi observarea fulgerelor de lumină sau orbirea bruscă la unul sau ambii ochi. Vederea unui anumit petic neclar în unul sau ambii ochi poate indica, de asemenea, afecțiunea la femei.

3. Confuzie sau stare de inconștiență: Accidentul vascular cerebral poate duce la confuzie, dezorientare sau inconștiență, care este mai gravă la femei.

Femeile pot prezenta simptome, cum ar fi oboseală bruscă, slăbiciune generală sau letargie în îndeplinirea sarcinilor zilnice. Deși aceste simptome nu sunt asociate de obicei cu accidentul vascular cerebral, ele pot indica un incident cerebrovascular și, în scenarii extreme, un accident vascular cerebral.

Respingerea acestor semne ar putea întârzia intervenția medicală necesară

4. Greață și vărsături: Greața și vărsăturile pot apărea atât la bărbați, cât și la femei în timpul unui accident vascular cerebral, dar cercetările indică faptul că femeile pot fi mai predispuse la aceste simptome.

Atunci când greața și vărsăturile însoțesc alte semne de avertizare ale accidentului vascular cerebral, cum ar fi slăbiciune bruscă, amețeli sau conștiență alterată, în special în combinație, ar trebui să creeze îngrijorare pentru femei. Aceste simptome pot indica o problemă legată de creier, deoarece alimentarea cu oxigen a creierului este întreruptă în timpul unui accident vascular cerebral.

5. Sughiț și dificultăți de respirație: Sughitul și dificultatea de respirație sunt asociate mai rar cu accidentele vasculare cerebrale, dar au fost raportate de unele femei și susținute de cercetări ca potențiali indicatori ai unui accident vascular cerebral.

Deși pot rezulta din diverse cauze benigne, cum ar fi mâncatul prea repede sau anxietatea, în anumite cazuri, ele pot semnala o problemă neurologică, în special atunci când apar izolat sau alături de alte simptome de accident vascular cerebral. Pentru femei, respingerea acestora ar putea întârzia intervenția medicală necesară, crescând riscul de leziuni grave ale creierului sau dizabilități pe termen lung.

Recent Posts

STUDIU. Condimentul care poate crește riscul de cancer de stomac

STUDIU despre un condiment comun. Consumul excesiv al unui condiment comun poate crește riscul de…

49 de minute ago

Horoscop 18 mai. Astrolog: Capricornii pot fi ușor de păcălit. Mare atenție!

Astrologii vin cu veşti surprinzătoare pentru nativii celor 12 zodii. Gemenii pot acționa imoral, Racii…

o oră ago

Cinci alimente benefice pe care toată lumea trebuie să le consume: Îmbunătățesc funcția rinichilor

O echipă internațională de medici nutriționiști a întocmit o listă cu cinci alimente benefice pentru…

2 ore ago

Totul despre boala rară și gravă care afectează hemoglobina: Tratamentul NU trebuie întrerupt

Talasemia majora este o boală genetica rară și gravă care afectează producerea de hemoglobina, proteina…

2 ore ago

Ce s-a întâmplat în corpul unei femeie care a urmat o dietă strictă

O femeie a urmat o dietă strictă cu apă două săptămâni. Ea a dezvăluit ce…

3 ore ago

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri. Vezi ce se întâmplă în corp

De ce să mănânci fructe întregi în loc să bei sucuri? Sucurile naturale sunt o…

3 ore ago

Citeste si: