miercuri, septembrie 28, 2022

De ce migrena provoacă vărsături? Cum să scapi de greață și vărsături, în mod natural.

Atacurile de migrenă sunt una dintre cele mai grave dureri pe care le poate suporta orice persoană. Migrenele sunt descrise ca o tulburare cerebrovasculară marcată de durere pulsantă, care se întâmplă de obicei pe o parte a capului.

Durerea este atât de mare încât este însoțită de greață și vărsături.

Te-ar mai interesa: Unde doare colonul și de ce apare durerea. Atenție...

De ce migrena provoacă vărsături?

Mulți oameni simt că, după vărsături, durerea se oprește pentru un timp și așa că încearcă să-și inducă vărsăturile, dar există diferite motive pentru care s-ar putea întâmpla.

Rachel Colman, specialist în dureri de cap la Hartford Healthcare Headache Center, a declarat pentru Healthline că vărsăturile ar putea fi sfârșitul unui atac de migrenă, deoarece poate implica începutul și sfârșitul brusc al mișcării intestinale.

„Pentru unii, vărsăturile reprezintă sfârșitul unei migrene. Pentru alții, este doar o caracteristică care însoțește migrena. Uneori, intestinul încetinește sau chiar se oprește din mișcare și pe măsură ce migrena se termină, intestinul începe să se miște din nou, iar vărsăturile sunt o caracteristică însoțitoare a sfârșitului migrenei, deoarece tractul gastro-intestinal începe să funcționeze din nou”, a spus ea.

Te-ar mai interesa: La ce greutate a ajuns Monica Anghel. ”Nu am slăbi...

Potrivit doctorului neurolog Roderick Spears, greața și vărsăturile pot fi, de asemenea, o cauză a anorexiei la unii oameni.

„Dacă au greață ușoară, s-ar putea prezenta ca ceea ce numim anorexie, în care pur și simplu nu ai poftă de mâncare; nu vrei să mănânci pentru că simți că te vei îmbolnăvi”, a declarat Dr. Spears pentru Everydayhealth.com.

„Pentru o greață mai intensă, persoana poate transpira, iar dacă nu opresc migrena, va începe să vomite”, a adăugat el.

Te-ar mai interesa: Un virus extrem de comun ar putea ucide cancerul. ...

Potrivit Fundației Americane pentru Migrene, greața și vărsăturile apar de obicei în timpul fazei de prodrom a migrenei. Această fază semnalează începutul unei migrene, dar poate dura câteva zile.

Cum să scapi de greață și vărsături?

Experții cred că trebuie să existe un plan individual de tratament pentru a scăpa atât de greață, cât și de migrenă, deoarece fiecare experimentează simptome diferite. Iată o listă cu câteva metode naturale care pot ajuta la atenuarea atât a greaței, cât și a vărsăturilor:

Te-ar mai interesa: O tânără de 22 ani s-a sinucis din cauza bolii Lym...

  • Bea apă rece ca gheața sau băuturi hidratante
  • Mănâncă alimente ușoare și blânde, gătite în casă
  • Evită mâncarea de tip junk, prăjită și picantă
  • Mănâncă încet și mestecă bine alimentele
  • Evitată să faci orice activitate imediat după masă
  • Evită spălatul pe dinți după masă
  • Odihnește-te suficient
  • Nu te automedica și adresează-te medicului tău

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private