luni, martie 20, 2023

Cum poate sughițul să fie un semn pentru 2 ucigași tăcuți. V-au surprins vreodată sughitul? Deși este un simptom enervant, în cele mai multe cazuri, este complet inofensiv. Deși, adesea nu există un motiv evident pentru apariția sughițului.

Dar unii oameni găsesc că anumite lucruri le declanșează sughițul, cum ar fi stresul, emoțiile puternice, cum ar fi entuziasmul, mâncatul și băutul.

Te-ar mai interesa: Mesajul unui fost preot despre postul zilelor noas...

Cu toate acestea, sughițul persistent, care durează mai mult de două zile, poate fi un semn al două afecțiuni mortale. 

Sughițul, simptom pentru accident vascular cerebral

Sughitul care apare cu dureri neobișnuite în piept sunt un semn precoce de avertizare al accidentului vascular cerebral la femei, sugerează studiile.

Sughitul este asociat cu un tip de accident vascular cerebral care apare în partea din spate a creierului – un tip care este mai frecvent la femei. Un studiu din 2015 a constatat că nouă din 10 femei nu știu că sughițul este un semn de avertizare al accidentului vascular cerebral.

Potrivit doctorului Diana Greene-Chandos, neurolog la Wexner Medical Center, aceste simptome le trimit uneori pe femei „pe calea de a căuta fie boli de inimă, fie indigestie”.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă în corp dacă nu bei apă? Medic: Cre...

Un accident vascular cerebral este un atac cerebral care pune viața în pericol, care are loc atunci când alimentarea cu sânge a unei părți a creierului tău este întreruptă. Fără sânge, celulele din creier pot fi ucise sau pot suferi leziuni. 

Alte semne cheie ale unui accident vascular cerebral includ slăbiciune sau amorțeală bruscă pe o parte a corpului, dificultăți de a găsi cuvinte și vedere încețoșată brusc.

Te-ar mai interesa: Alertă OMS: O femeie moare la fiecare două minute ...

Sughițul, semn pentru cancer de ficat și rinichi

Sughitul intratabil poate fi foarte rar simptom al cancerului de ficat si rinichi, au descoperit studiile.

Potrivit Cancer Research UK, pacienții cu cancer pot avea sughiț persistent dacă:

  • Stomacul nu mai funcționează și devine extins și umflat;
  • Există o infectie care afectează pieptul sau esofagul (conducta alimentară);
  • Cancerul apasă pe diafragmă;
  • Există simptome din cauza unei tumori pe creier;
  • Rinichiinu funcționează normal și chimia sângelui se modifică;
  • Există niveluri ridicate de calciu din sânge (hipercalcemie)

Aceste simptome apar de obicei la aproximativ 4% dintre cei cu cancer hepatic și renal avansat, spun experții. Alte simptome ale cancerului de ficat sunt pierderea poftei de mâncare și a greutății, slăbiciune generală, boală și decolorarea galbenă a pielii.

Te-ar mai interesa: Alimentul care curăță colonul în mod natural și pr...

În timp ce simptomele comune ale cancerului de rinichi includ: sânge în urină, durere în partea inferioară a spatelui sau lateral, oboseală, pierderea poftei de mâncare și hipertensiune arterială.

Când ar trebui să vezi un medic

Dacă ai sughițuri care durează mai mult de două zile, ar trebui să te adresezi medicului tău. În cazul în care sughițul interferează cu viața ta de zi cu zi, cum ar fi mâncatul și somnul, este important să verifici acest simptom imediat.

Te-ar mai interesa: Mesaj important pentru o zodie. Numerolog: Simbolu...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private