Categories: Stil de viaţă

Această băutură distruge oasele și dinții, iar efectele apar după doar 10 minute de la consum

Un farmacist cunoscut pe numele de Niraj a explicat, pentru un site britanic ce se întâmplă în momentul în care se bei cola. „Nu numai că e plină de sirop de porumb şi fructoză, dar are şi săruri rafinate şi cofeină. Consumul îndelungat duce la probleme cu tensiunea, probleme de inimă, diabet şi obezitate”, a spus farmacistul, conform metro.co.uk.

La doar 10 de minute de la ingerarea unui pahar de acest suc, în stomac ajunge cantitatea a zece linguriţe de zahăr, doza maximă recomandată zilnic. Organismul nu respinge conţinutul ridicat de zahăr, deoarece gustul de dulce este ameliorat de acidul fosforic care taie din aromă, pentru a nu simţi gustul la intensitate maximă.

După 20 de minute nivelul de zahăr din sânge creşte vertiginos, eliberând o cantitate masivă de insulină în organism. În urma acestui dezechilibru, corpul reacţionează transformând zahărul în grăsime.

La 40 de minute după ce ai băut un pahar de Coca-Cola organismul absoarbe întreaga cantitate de cafeină. Tensiunea arterială începe să crească, iar ficatul eliberează şi mai mult zahăr în sânge. Receptorii de adenozină din creier sunt blocaţi, prevenind starea de somnolenţă.

La 60 de minute după ce ai băut un pahar de Coca-Cola, acidul fosforic fixează calciul, magneziul şi zincul la nivelul intestinului subţire, ceea ce provoacă o accelerare a metabolismului. Organismul începe să resimtă şi efectele diuretice ale cofeinei conţinută de acest tip de suc.

O femeie din Noua Zeelandă a murit din cauza dependenţei de Coca-Cola. Obişnuind să bea zilnic câte 7,5 litri de cola, doctorul care s-a ocupat de cazul ei a constatat că suferea de hipokaliemie, o afecţiune ce presupune existenţa un nivel scăzut de potasiu în organism şi care ar fi fost cauzată, cel mai probabil, de consumul mare de Coca-Cola. Medicul crede că un alt factor care ar fi contribuit la decesul femeii ar fi fost nivelul ridicat de cafeină pe care îl conţin băuturile de tip cola.

Recent Posts

Horoscop 2 mai 2024: Schimbări. Berbec, urmărește cu atenție pașii pe care îi faci

Horoscop 2 mai 2024: Schimbări. Nativii horoscopului au parte de schimbări radicale în viața lor în…

13 minute ago

Avertizare meteorologică: Ploile și vijeliile se extind înainte de Sărbătorile Pascale! Care sunt zonele afectate

Avertizare ANM: Ploile și vijeliile se extind înainte de Paște! Care sunt zonele cele mai…

43 de minute ago

Cel mai bun fruct pentru digestie. Conține multe fibre și este accesibil la preț

Cel mai bun fruct pentru digestie. Digestia este procesul prin care alimentele sunt descompuse chimic…

o oră ago

Cozonac moale și pufos. Două secrete pe care fiecare gospodină ar trebui să le cunoască

Pe 5 mai, creștinii ortodocși sărbătoresc Paștele 2024. Toată lumea știe că Paștele nu este…

2 ore ago

Comisia Europeană: Ancheta împotriva Facebook și Instagram. Ce obligații au încălcat

Comisia Europeană: Anchetă deschisă de Comisia Europeana împotriva reţelelor sociale Facebook şi Instagram, ale grupului…

2 ore ago

Ancheta în cazul celor 17 pacienți decedați de la Spitalul Sf. Pantelimon a ajuns la final. Iată care sunt concluziile

 Ancheta în cazul celor 17 pacienți decedați de la Spitalul Sf. Pantelimon a ajuns la…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia

  • DICTIONAR MEDICAL

Boala somnului