miercuri, august 17, 2022

Deși toate cercetările arată că băuturile carbogazoase sunt o adevărată bombă pentru organism, oamenii cu greu renunță la acest obicei. În ultima vreme au apărut noi date care arată că băuturile carbogazoase pot avea o legătură directă cu diferite probleme cognitive, precum demența, scrie firstforwomen.

Drinking This Popular Beverage Regularly May Raise Your Risk of Dementia


Ce poate fi mai bun decât încheierea unei mese copioase cu un pahar de suc, scos de la frigider? La ce ne expunem, însă

În ultimii ani, s-au scris  numeroase articole, ale experților din varii domenii, care arătau efectele nocive ale unui consum mare de băuturi carbogazoase. Cam toate cercetările indică faptul că băuturile îndulcite cu zahăr pot contribui la creșterea în greutate, precum și la un risc crescut de hipertensiune arterială, niveluri crescute de zahăr din sânge, diabet și boli de inimă.

Te-ar mai interesa: Cum arată fiicele Danei Budeanu. Gemenele au 17 an...

Totodată, acesta ar putea contribui la osteoporoză și boli hepatice. În plus, unele studii sugerează că o cantitate mare de zahăr și sirop de porumb cu conținut ridicat de fructoză, care se găsește în băuturile răcoritoare, ar putea fi la fel de dăunătoare pentru ficat precum consumul de alcool.

Consumul regulat de băuturi pline de zahăr ar putea genera demența

Ce nu se știa, poate, până acum era că un consum regulat de băuturi pline de zahăr ar putea dăuna creierului.

La începutul acestui an, compania de cercetare a consumatorilor 24/7 Tempo a analizat mai multe studii despre consumul de băuturi carbogazoase care au fost publicate de organizații nonprofit, precum Asociația Americană de Diabet și Asociația Americană a Inimii.

Te-ar mai interesa: Previziuni apocaliptice: Vin extratereștii, iar pr...

Una dintre preocupările majore pe care le-au adus în discuție cele două asociații a fost aceea privind legătura dintre aceste băuturi și declinul cognitiv, cum ar fi dezvoltarea demenței, Alzheimer sau alte afecțiuni similare.

Consumul de băuturi carbogazoase pot genera de trei ori mai multe șanse de a suferi de demență și a face un accident vascular cerebral

O lucrare din 2017 a descoperit că persoanele care au consumat în mod regulat băuturi carbogazoase au de trei ori mai multe șanse de a suferi de demență și a face un accident vascular cerebral, decât cei care nu au băut.

Te-ar mai interesa: Testul simplu care poate detecta DEMENȚA precoce. ...

Cercetarea a fost o continuare a unui studiu anterior mai amplu care a descoperit că un consum continuu de băuturi dulci a dus la un volum mai mic al creierului și la slăbirea memoriei. De fapt, participanții la studiu ar fi observat aceste efecte secundare după consumul a doar două băuturi îndulcite.

Trecerea la alte băuturi dietetice sau la unele îndulcite artificial nu va rezolva problema de bază

Deși cercetătorii nu se pripesc, subliniind că în prezent nu există o legătură cauzală directă între aceste băuturi carbogazoase și demență, susțin că trebuie făcute noi cercetări. „Aceste studii nu sunt cele mai importante, dar vin cu date puternice”, a explicat Sudha Seshadri, profesor de neurologie la Boston University School of Medicine.

Te-ar mai interesa: Studiu. Bebelușul poate semăna cu primul partener ...

În plus, trecerea de la aceste băuturi la altele dietetice sau la unele îndulcite artificial nu va rezolva problema de bază. „Se pare că nu există prea multe avantaje în a consuma băuturi dulci, iar înlocuirea zahărului cu îndulcitori artificiali nu pare să ajute”, spune dr. Seshadri.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private