Sari la conținut

Aceasta este meseria cel mai bine plătită în România. Salariu de peste 10.000 lei pe lună

Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

Din cuprinsul articolului

Meseria cel mai bine plătită în România, unde salariile depășesc 10.000 de lei pe lună, este cea din domeniul IT, potrivit Institutului Național de Statistică. Un tânăr pe un post entry level în acest domeniu câștigă 4.000 de lei lunar, iar pentru cei cu experiență mai mare, salariile ajung și la 10.000 de lei.

Angajaţ­ii din industria de IT au rămas liderii clasamentului celor mai mari salarii din economie, cu o medie a salariului net lunar de peste 10.300 de lei în luna noiembrie a anului trecut, adică mai mult de 2.000 de euro, în creştere cu 14% faţă de aceeaşi lună din anul precedent, după cum arată datele de la Institutul Naţional de Statistică (INS).

Cel mai prost plătite meserii

Pe locul doi sunt cei care lucrează în informații și comunicații cu un salariu mediu de peste 8.600 de lei, iar cei care desfășoară activități de editare, aproape 8.100 de lei.

La polul opus, cu cele mai mici salarii sunt cei din domeniul HoReCa, care este și cea mai afectată industrie de după pandemie, aici salariul mediu este de 2.258 de lei.

Tot în topul domeniilor cu cele mai mici salarii este industria textilă cu un salariu mediu net de 2.320 de lei.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel