Această plantă ajută la scăderea colesterolului și la curățarea sângelui. Lidia Fecioru: „Se mănâncă în 24 de ore”

Din cuprinsul articolului

Usturoiul crud adaugă o aromă savuroasă și înțepătoare la fiecare fel de mâncare în care este folosit, dar unii oameni consideră că aroma puternică este dezamăgitoare. Prăjirea usturoiului în cuptor îi scoate în evidență aroma unică și înmoaie în același timp marginile aspre. Pe lângă textura sa cremoasă și aroma ușoară, de unt, usturoiul prăjit oferă antioxidanți puternici și o mulțime de vitamina C, făcându-l pe cât de hrănitor, pe atât de delicios. Dar pe lângă gust, usturoiul are și o mulțime de proprietăți pentru sănătate.

Lidia Fecioru ne învață cum să pregătim usturoiul pentru a scădea colesterolul și pentru a ne curăța vasele de sânge.

Tot ce trebuie să faci este să prăjești șase căței de usturoi, în propria coajă, pe care să îi mănânci apoi în 24 de ore.

”Se prăjesc 6 căței de usturoi în coajă cu o picătură de ulei sau în tigaie în care nu se lipește. Mâncați timp de 24 de ore, toți 6 o dată dimineața sau seara. Curățați coaja înainte să mâncați.

Nu foarte arși, sunt foarte buni. Mâncați timp de o lună.

Rețeta asta luptă cu radicalii liber, usturoiul este antioxidant, crește imunitatea, îmbunătățește calitatea sângelui, scade colesterolul și este ca un sterilizator pentru organism. Nu ustură și nu păstrează mirosul specific usturoiului” a spus Lidia Fecioru la Antena 3.

Usturoiul face parte din familia crinilor, deși uneori este numit „trandafirul împuțit”. A fost folosit medicinal de mii de ani, iar egiptenii antici chiar l-au îngropat împreună cu morții lor.

Usturoiul este ușor de cultivat și se păstrează destul de bine atunci când este depozitat într-un loc răcoros și uscat. În afară de utilizările sale culinare, usturoiul crud este, de asemenea, folosit pentru a trata tăieturile și zgârieturile minore, deoarece conține un compus numit alicină, care are atât proprietăți antibaceteriale, cât și antifungice.

În India, un cățel de usturoi crud este luat cu suc de lămâie dimineața ca o modalitate de a ajuta la purificarea pielii și de a preveni acneea.

Vitaminele din usturoi

Usturoiul este încărcat cu vitaminele B-1, B-6 și C. Vitamina B-1, cunoscută și sub numele de tiamină, este esențială în transformarea glucozei în energia de care corpul dumneavoastră are nevoie pentru a funcționa. De asemenea, susține funcționarea sănătoasă a sistemului dumneavoastră nervos.

Vitamina B-6, sau pirodoxina, este necesară pentru globulele roșii sănătoase, metabolizând carbohidrații și proteinele și susținând producerea anumitor hormoni și substanțe chimice ale creierului.

Vitamina C este un antioxidant puternic care nu numai că vă susține sistemul imunitar, ci și care vă scapă celulele de radicalii liberi care vă pot contribui la riscul de boli de inimă, accident vascular cerebral și anumite tipuri de cancer.

Recent Posts

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

25 de minute ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

55 de minute ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

o oră ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

2 ore ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

2 ore ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică