Sari la conținut

Această plantă ajută la scăderea colesterolului și la curățarea sângelui. Lidia Fecioru: „Se mănâncă în 24 de ore”

Lidia Fecioru
Sursă foto:: arhiva Doctorul Zilei

Din cuprinsul articolului

Usturoiul crud adaugă o aromă savuroasă și înțepătoare la fiecare fel de mâncare în care este folosit, dar unii oameni consideră că aroma puternică este dezamăgitoare. Prăjirea usturoiului în cuptor îi scoate în evidență aroma unică și înmoaie în același timp marginile aspre. Pe lângă textura sa cremoasă și aroma ușoară, de unt, usturoiul prăjit oferă antioxidanți puternici și o mulțime de vitamina C, făcându-l pe cât de hrănitor, pe atât de delicios. Dar pe lângă gust, usturoiul are și o mulțime de proprietăți pentru sănătate.

Lidia Fecioru ne învață cum să pregătim usturoiul pentru a scădea colesterolul și pentru a ne curăța vasele de sânge.

Tot ce trebuie să faci este să prăjești șase căței de usturoi, în propria coajă, pe care să îi mănânci apoi în 24 de ore.

”Se prăjesc 6 căței de usturoi în coajă cu o picătură de ulei sau în tigaie în care nu se lipește. Mâncați timp de 24 de ore, toți 6 o dată dimineața sau seara. Curățați coaja înainte să mâncați.

Nu foarte arși, sunt foarte buni. Mâncați timp de o lună.

Rețeta asta luptă cu radicalii liber, usturoiul este antioxidant, crește imunitatea, îmbunătățește calitatea sângelui, scade colesterolul și este ca un sterilizator pentru organism. Nu ustură și nu păstrează mirosul specific usturoiului” a spus Lidia Fecioru la Antena 3.

Usturoiul face parte din familia crinilor, deși uneori este numit „trandafirul împuțit”. A fost folosit medicinal de mii de ani, iar egiptenii antici chiar l-au îngropat împreună cu morții lor.

Usturoiul este ușor de cultivat și se păstrează destul de bine atunci când este depozitat într-un loc răcoros și uscat. În afară de utilizările sale culinare, usturoiul crud este, de asemenea, folosit pentru a trata tăieturile și zgârieturile minore, deoarece conține un compus numit alicină, care are atât proprietăți antibaceteriale, cât și antifungice.

În India, un cățel de usturoi crud este luat cu suc de lămâie dimineața ca o modalitate de a ajuta la purificarea pielii și de a preveni acneea.

Vitaminele din usturoi

Usturoiul este încărcat cu vitaminele B-1, B-6 și C. Vitamina B-1, cunoscută și sub numele de tiamină, este esențială în transformarea glucozei în energia de care corpul dumneavoastră are nevoie pentru a funcționa. De asemenea, susține funcționarea sănătoasă a sistemului dumneavoastră nervos.

Vitamina B-6, sau pirodoxina, este necesară pentru globulele roșii sănătoase, metabolizând carbohidrații și proteinele și susținând producerea anumitor hormoni și substanțe chimice ale creierului.

Vitamina C este un antioxidant puternic care nu numai că vă susține sistemul imunitar, ci și care vă scapă celulele de radicalii liberi care vă pot contribui la riscul de boli de inimă, accident vascular cerebral și anumite tipuri de cancer.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel