Categories: Ştiri sănătate

Atacul de cord: o trăsătură de caracter ar putea fi un factor de risc semnificativ

Atacurile cardiace sunt evenimente  mortale care prezintă puține semne de avertizare înainte de a lovi. Afecțiunea este adesea precedată de un stil de viață cu obiceiuri nesănătoase, cum ar fi consumul de alcool, fumatul și comportamentul sedentar. Uneori, însă, trăsăturile de personalitate ne pot influența riscul unui atac de cord.

Un atac de cord descrie obstrucția alimentării cu sânge a inimii, lăsând organul vital lipsit de oxigen în mod periculos. Durerea înjunghiată în piept și amețeala sunt printre primele simptome raportate de bolnavi. Afecțiunea este strâns legată de o serie de modele de stil de viață. Un factor de risc adesea trecut cu vederea, însă, poate fi trăsăturile de personalitate care predispun indivizii la obiceiuri nesănătoase, crescându-le astfel riscul.

Oamenii de știință au ajuns pentru prima dată la această descoperire în timpul unui studiu danez, efectuat pe un eșantion de 941 de subiecți olandezi.

Cercetătorii au descoperit că participanții cu cele mai înalte niveluri de optimism au avut cu 45% mai puține șanse de a muri din toate cauzele de mortalitate, în comparație cu cei cu cele mai înalte niveluri de pesimism.

Rezultatele au arătat că indivizii din quartila cu cel mai mare scor de optimism au avut o rată a mortalității de aproximativ 30,4 la sută.

Pe de altă parte, participanții din quartila cea mai pesimistă au avut o rată a mortalității de 56,5 la sută.

Aceste descoperiri au fost susținute ulterior de o cercetare de la University College London publicată în revista Psychosomatic Medicine.

De data aceasta, cercetătorii s-au concentrat mai îndeaproape asupra efectului optimismului asupra recuperării după un atac de cord.

În mod interesant, studiul a arătat că persoanele cu niveluri mai mari de optimism aveau mai multe șanse să se fi renunțat la fumat.

De asemenea, păreau să adopte și alte schimbări ale stilului de viață, cum ar fi creșterea aportului de fructe și legume.

British Heart Foundation a remarcat: „Mesajul cheie este să vă căutați de sănătate dacă sunteți îngrijorat de starea dumneavoastră de spirit sau de cea a unei persoane dragi.

Depresia este comună în populația generală și cu atât mai mult la persoanele cu probleme de sănătate fizică.”

Este demn de menționat că, în timp ce legătura dintre pesimism pare să fie legată de niveluri ridicate ale altor factori de risc pentru infarct miocardic, pot fi implicate și alte componente.

BHF a adăugat: „Când pesimismul a fost asociat cu simptome de depresie, a existat o creștere semnificativă a evenimentelor cardiace grave ulterioare (cum ar fi atac de cord fatal, operație cardiacă sau readmisia cu un atac de cord) în comparație cu cei cu o atitudine optimistă”.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

32 de minute ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

o oră ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

2 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

2 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

3 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

3 ore ago

Citeste si: