miercuri, iunie 29, 2022

Bolnavii de cancer pulmonar au o nouă șansă la viață cu un tratament inediat care se realizează chiar la noi în țară, la Spitalul Victor Babeș din Timișoara.

Cinci bolnavi de cancer pulmonar au fost operați la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara printr-o nouă metodă chirurgicală minim invazivă. Toracoscopia video are mai multe avantaje pentru recuperarea postoperatorie a pacientului.

Te-ar mai interesa: Fructul preferat al românilor, periculos pentru să...

Spitalul de Boli Infecțioase „Dr. Victor Babeș” Timișoara se numără printre puținele unități sanitare din țară în care se utilizează chirurgia toracoscopică video-asistată pentru eliminarea tumorilor pulmonare, dar și pentru diagnosticarea altor tipuri de cancer toracic.

Medicul Tudor Mateescu: „Chirurgia minim invazivă ne ajută ca, postoperator, pacientul să aibă o recuperare rapidă, adică durerea postoperatorie este semnificativ scăzută, o dată. Timpul de sângerare al unei proceduri minim invazive este mai mic decât în cazul unei chirurgii deschise, prin vizualizarea mult mai bună a elementelor anatomice din cutia toracică. La nivel estetic nici nu se mai pune problema, pentru că sunt patru-cinci înțepături pe cadranul abdominal, iar pacientul, neavând o durere crescută, recuperarea lui este rapidă. La, practic, o zi-două postoperator, pacientul deja poate să meargă acasă și să-şi continue activitatea normal”, a explicat acesta pentru Rador.

Te-ar mai interesa: Doliu în televiziune. O celebră prezentatoare s-a ...

Cancer pulmonar

Noua intervenție presupune folosirea unei camere video speciale, numită toracoscop, care transmite imagini din interiorul cutiei toracice. Calitatea și claritatea imaginii sunt foarte bune și asigură o vizionare 360 de grade a cavității pleurale, conform medicilor. Chirurgul realizează câteva incizii mici, la nivelul toracelui, prin care sunt introduse camera video și instrumentele de taiere.

Te-ar mai interesa: Dieta de vară. Medic: Fructele de sezon trebuie co...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private