marți, martie 2, 2021

Ghimbirul este unul din cele mai puternice medicamente din lume. Această rădăcină a fost folosită de-a lungul timpului pentru a trata greața și inflamația. Dar, conformultimelor cercetări ale Asociației Americane pentru Cancer, pudra de ghimbir poate fi folosită pentru a trata cancerul, dovedindu-și eficiența și în timpul chimioterapiei. Potrivit www.healthyfoodhouse.com, experimentul desfășurat de cercetătorii de la Universitatea din Michigan a avut rezultate uimitoare: toate celulele canceroase care au fost expuse la acest compus au fost distruse. În termeni medical, acest proces poartă numele de apoptoză (moarte celulară programată).

Consumul regulat de ghimbir igienizează sângele şi tocmai de aceea este recomandat împotriva afecţiunilor cardiovasculare. Cercetătorii sunt de părere că o cană cu ceai, băută în fiecare dimineaţă, este ideală pentru un sistem digestiv sănătos. Tocmai de aceea, orientalii folosesc această plantă ca remediu natural împotriva afecţiunilor stomacale.
Dacă aveţi rău de maşină sau de avion, este recomandat să consumaţi 150 g de ghimbir cu aproximativ 30 de minute înainte de a vă urca la bord sau, dacă vă este mai confortabil, să beţi o bere de ghimbir. În felul acesta veţi scăpa de emoţii, de frică sau de neplăcutele stări de vomă. Este recomandat şi în cazul femeilor însărcinate, care pot spune adio senzaţiei de greaţă cu ajutorul a 25 g de ghimbir.

Coboară temperatura
În medicina ayurvedică, ghimbirul e considerat ca fiind planta echilibrului. Acesta reduce simptomele răcelii şi scade temperatura corporală. Un remediu de neînlocuit, cu rol de protejare a digestiei şi cu importante proprietăţi antibiotice, îl constituie băutura realizată din ghimbir, lămâie şi miere. Pentru a o obţine folosiţi ghimbir pisat, pe care îl lăsaţi să fiarbă puţin, după care îl acoperiţi timp de 15 minute, iar la final agăugaţi mierea şi lămâia.

Topeşte grăsimea
O variantă la îndemână pentru a slăbi e cura bazată pe ceai de ghimbir, pe care îl puteţi prepara foarte simplu, singuri, acasă. O cutie cu ceai costă aproximativ 10 lei la plafar şi vă ajunge timp de cel puţin două săptămâni, cât durează cura. Aşadar, pentru a slăbi trebuie să consumaţi de două ori pe zi infuzie din ghimbir, pe lângă cele trei mese principale ale zilei.

Viagra naturală

Studiile științifice au demonstrat că ghimbirul mai are și o întrebuințare mai puțin obișnuită: acționează asemenea unei pastile destinate creșterii potenței sexuale.

Astfel, tulburările sexuale pot fi tratate cu ajutorul acestei plante aromate care îmbunătățește circulația sangvină și, indirect, acționează asupra organelor genitale.

Alte efecte benefice ale ghimbirului:
—acțiune expectorantă (tuse, bronșită)
—îmbunătățește nivelul unor enzime ale ficatului (alanin aminotransferaze — ALT si aspartat aminotransferaze — AST)
—conține de 180 de ori mai multe enzime pentru digestia proteinelor decât papaya
—se poate compara cu multe medicamente anti-ulcer
—efecte puternic analgezice — reduce prostaglandinele care, la rândul lor, sensibilizează terminațiile nervoase

Ultimele stiri

Parteneri