sâmbătă, iunie 3, 2023

Deși costă doar câțiva lei, în farmacii, albastrul de metil este foarte eficient în tratarea multor probleme de sănătate, printre care durerile în gât și cele de spate, aftele și infecțiile urinare. 

Albastru de metil a fost produs pentru prima dată în 1876. Substanța a fost folosită ca soluție antibacteriologică pentru tratamentul plăgilor de psoriazis și a altor boli, în cazurile de intoxicații cu cianură.

Te-ar mai interesa: Laptele este mai hidratant decât apa. Studiu surpr...

 Adio infecții urinare

Albastrul de metil dă rezultate fenomenale atunci când este administrat pe cale orală, împotriva cistitelor sau nefritelor produse de bacterii. Cu o toxicitate redusă, produsul este tolerat în tratamentele de lungă durată, ajutând la ţinerea sub control a infecţiilor urinare produse de cele mai rebele bacterii.

– Pentru a fi eficiente, curele se ţin timp de 10-21 de zile (conform prospectului), iar după o pauză de 3-7 zile, ele se repetă, până când analizele microbiologice arată vindecarea

Dureri de gât si răceli

Durerile de gât reprezintă iritația sau mâncărimea (furnicătură) unei zone a faringelui (gâtului) care se intensifică la deglutiție (înghiţire). Atunci când această durere apare ca urmare a infecţiilor bacteriene sau virale, alergiilor sau inflamațiilor, se poate apela la remediul cu albastrul de metil.

Te-ar mai interesa: ”De ce mă înțeapă inima?” Stresul, atacul de panic...

Încă de la primele dureri, se aplică local albastru de metil, folosindu-se un beţişor de urechi. Se aplică câte puţin pe ambele amigdale, chiar dacă gustul este amar. Aplicarea locală realizată încă de la primele simptome poate duce la reducerea inflamaţiei în doar 5-6 ore.

Afte bucale

Leziuni simple sau ulceraţii dureroase, aftele bucale apar la nivelul gurii, fiind cauzate de un virus. Pe lângă menţinerea unei igiene riguroase (cea mai importantă măsură de prevenire şi tratament), se poate apela şi la un leac cu albastru de metil, care luptă eficient împotriva infecţiilor cavităţii bucale.

Te-ar mai interesa: Cele mai norocoase zodii ale lunii iunie. Ar putea...

– Se toarnă câteva picături de albastru de metil pe un tifon uscat şi se tamponează cu el în gură. În cazul în care candidoza bucală persistă mai mult de 5 zile, se recomandă sfatul specialistului.

Luptă cu îmbătrânirea

Un studiu recent al Universitatii din Maryland (UMD) din SUA a descoperit că dozele mici de albastru de metil pot inversa simptomele îmbătrânirii premature.
Efectele benefice ale albastrului de metil au loc cu o viteză și eficiență pe care oamenii de știință o consideră „magică”.

Te-ar mai interesa: Iată ce se întâmplă cu corpul tău dacă mănânci piz...

Injecțiile calmează durerile de spate

Un grup de cercetători chinezi au inventat o injecţie pe bază de albastru de metil care diminuează considerabil durerile de spate.

Cercetarea a arătat că acest tratament a avut eficienţă în 90 la sută din cazuri, iar subiecţii au renunţat la medicamente, deoarece substanţa acţionează asupra nervilor. În plus, injecţia are rezultate benefice şi asupra inflamaţiilor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private