vineri, august 19, 2022

Grecia a intrat pe lista roșie a țărilor cu risc epidemiologic. Românii care au deja plănuită vacanța în această țară sunt nevoiți să cunoască toate restricțiile și regulile impuse în acest context. De asemenea, autoritățile clarifică detalii despre întoarcerea în țară.

Rata de infectare a ajuns la 3,46 la mia de locuitori. Conform contextului pandemic actual, Grecia a intrat în scenariul roșu, pentru România, iar autoritățile au impus o serie de măsuri pentru a limita răspândirea rapidă a virusului.

Te-ar mai interesa: Semne de cancer de colon pe care trebuie să le urm...

Grecia, pe lista roșie a țărilor cu risc epidemiolgic

În plin sezon turistic zone întregi din Grecia se află în scenariul roșu de risc epidemic. Vacanțele continuă și în aceste condiții, dar majoritatea rezervărilor au fost făcute de către turiștii vaccinați, anunță Rador. Ce reguli sunt impuse și unde se înregistrează cel mai mare număr de cazuri de COVID?

Grecia, una dintre ţările preferate de turiştii români, a intrat în lista roșie de risc epidemiologic din România, după ce rata de infectare a ajuns la 3,46 la mia de locuitori.

Experţii sanitari greci se află în stare de alertă, în condițiile în care încărcătura virală crește zilnc în numeroase destinații turistice din teritoriu, cu precădere în insule, și de aceea ministrul pentru Protecția Civilă, Nikos Hardalias, a făcut un apel la turiștii și rezidenții de pe insulele afectate să respecte strict protocoalele sanitare pentru a putea fi controlată și oprită răspândirea virusului.

Te-ar mai interesa: Planta care vindecă afecțiunile pancresului și aju...

Epidemiologii estimează că în Grecia fenomenul va culmina până la 15 august, după care se va stabiliza şi, apoi, va prezenta un declin, în combinație cu programul de imunizare a populației autohtone.

Potrivit Centrului European pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, 13 insule grecești au fost marcate joi cu culoarea roșu închis pe harta răspândirii COVID-19, după ce s-a înregistrat o creștere rapidă a numărului de infecții.

Te-ar mai interesa: Deshidratarea ar putea fi o cauză a hipotensiunii....

Printre insulele care atrag milioane de oameni în fiecare vară, dar acum au un risc epidemiologic ridicat se numără:

Mykonos, Ios, Santorini, Rhodos şi Creta, în Marea Egee, şi Insulele Lefkada și Zakynthos, în Marea Ionică, în partea vestică a Greciei, aflată acum la un pas de lockdown general.

La începutul sezonului estival aceste insule au fost caracterizate COVID free, dat fiind că locuitorii lor fuseseră vaccinați cu schema completă înainte de deschiderea sezonului. Dar mobilitatea turistică estivală a creat condiții favorabile răspândirii tulpinii Delta.

Te-ar mai interesa: Țara în care tinerii sunt îndemnați să bea mai mul...

Reamintim însă că în Grecia se aplică o serie de măsuri care îi vizează inclusiv pe turiști. Astăzi toți clienții trebuie să aibă loc pe scaune, indiferent dacă locul respectiv este în aer liber sau în interior, dansul lor, servirea de băuturi în picioare la baruri sunt complet excluse în spațiile interioare, precum restaurante, cinematografe sau teatre. Se poate funcționa doar ca zone non-COVID cu toți clienții imunizaţi la capacitatea maximă de 85%, cu respectarea distanţării. Oficialii guvernamentali efectuează controale frecvente pentru a se asigura că măsurile impuse sunt respectate întocmai și se aplică și amenzi clienților în caz că nu sunt respectate aceste reguli sanitare.

Te-ar mai interesa: Un medicament vechi ajută la creșterea părului, sp...

Pentru România, Grecia intră de duminică pe lista roșie a ţărilor cu risc epidemiologic și, potrivit legii, persoanele care sosesc în România din state aflate în zona roșie nu intră în carantină dacă sunt vaccinate anti-COVID. De asemenea, copiii cu vârsta sub șase ani sunt exceptați automat de la carantină, iar cei cu vârste între șase și 16 ani sunt exceptați dacă prezintă la intrarea în țară un test cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private