Acest aliment pe care îl consumi zilnic te poate îmbolnăvi de cancer la plămâni

Acest aliment pe care îl consumi zilnic te poate îmbolnăvi de cancer la plămâni
Acest aliment pe care îl consumi zilnic te poate îmbolnăvi de cancer la plămâni

Experții americani au ajuns la concluzia că alimentele bogate în carbohidrați – adică pâinea albă, fulgii de porumb etc. – dacă sunt prezente constant în alimentație cresc în mod cert riscul de îmbolnăvire de cancer pulmonar.

Cancerul pulmonar este al doilea, ca frecvență, în lume, iar în România este cea mai răspândită formă a acestei boli, în ciuda tratamentului chimioterapeutic, majoritatea bolnavilor murind în primele 12 luni şi mai puţin de 5% supravieţuind cinci ani după diagnosticare. Anual, 11.000 de români se îmbolnăvesc de cancer pulmonar.

Un studiu recent realizat la Universitatea MD Anderson Cancer Center din Texas arată că boala nu e provocată neaparat de fumat, ci de o alimentație bogată constant în carbohidrați. În acest studiu au fost chestionați 1.905 de pacienți nou diagnosticati cu cancer pulmonar.

Concluzia a fost că printre persoanele care nu au fumat, consumatorii constanți de carbohidrați erau două ori mai susceptibili să dezvolte cancer pulmonar, în timp ce în cazul fumătorilor riscul a crescut doar cu 31%, comparativ cu cei din grupul cu cel mai scăzut indice glicemic. „Am observat o creștere de 49% a riscului de cancer pulmonar în rândul subiecților cu o alimentație bogată în produse cu un indice glicemic ridicat”, spune Dr. Stephanie Melkonian, coautor al studiului.

0 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox