sâmbătă, iulie 4, 2020

Daca esti predispus la cancer, trebuie neaparat sa eviti orice produs cosmetic care contine triclosan.

Triclosanul este un tip de pesticid care incepe sa fie folosit prin anii ’70 ca sapun anti-microbian, de medicii chirurgi, inainte de a intra in operatii. Apoi, industria chimica incepe sa-l introduca in sapunuri, sampoane, deodorante, pasta de dinti, apa de gura, ustensile de bucatarie, jucarii, pungi de gunoi si chiar sosete. In pasta de dinti, triclosanul a fost introdus pentru proprietatile lui anti-bacteriene, de lupta impotriva gingivitei.

Citește și:

Cercetatorii sustin ca poate fi absorbit cu usurinta prin piele si tractul gastro-intestinal, urme ale acestuia gasindu-se in urina si laptele matern. Sunt nenumarate studii care arata ca triclosanul este asociat cu dereglarile hormonale si cu riscul aparitiei cancerului de san. Un studiu recent facut pe pestii zebra a demonstrat ca substanta distruge bacterii din sistemul digestiv importante pentru functionarea corecta a organismului.

Citește și:

 

 Disfunctiile acestui microbiom au fost asociate cu diabet, boli de inima, artrita si malnutritie. Unele bacterii au fost mai susceptibile la impactul triclosanului – cum ar fi cele din clasa Enterobacteriacea, in timp ce unele au fost mai rezistente, cum este cazul celor din clasa Pseudomonas. Triclosanul este o substanta care se intalneste, de obicei, atat in sapunul lichid cat si in cel normal, antibacterian. Studiile arata ca triclosanul poate cauza formarea tumorii.

Citește și:

Portrivit ultimului studiu publicat in revista „Proceedings of the National Academy of Sciences”, aceasta substanta care poate provoca dezvoltarea cancerului este asociata cu alergiile la copii, probleme de tiroida si si aparitia tumorilor.
„Suntem foarte ingrijorati din cauza  triclosanului intrucat este prezent aproape peste tot in mediul nostru”, a explicat profesorul Robert Tykey de la Universitatea din California.

Triclosanul este un dezinfectant care distruge bacteriile si sapunul nu este singurul produs care contine triclosan. Acesta se gaseste si in pasta de dinti, deodorante, sampoanele de animale, produse cosmetice pentru piele, creme pentru picioare, gel de dus, apa de gura, creme de ras si asa mai departe. Aveti mare grija cand veti mai cumpara vreuna dintre aceste produse si cititi cu atentie eticheta.

Parteneri