Sari la conținut

Atenție! Acest pește NU trebuie consumat mai mult de 3 ori pe an

peste care inlocuieste somonul
Sursa foto: arhiva doctorulzilei
soi de peste care inlocuieste somonul

Toată lumea știe că peștele ar trebui să facă parte din alimentație cel puțin o dată pe săptămână. Acest lucru însă nu se aplică la doar 1 singur fel de pește.

Potrivit medicului rus Dr. Andrei Kondrakhin, produsul marin comentat nu poate fi consumat mai mult de trei ori pe an, deoarece conține metale grele care se acumulează în organism și sunt greu de eliminat.

Peștele care nu trebuie consumat mai mult de 3 ori pe an

Expertul este categoric că tonul este un aliment care nu trebuie consumat în exces, iar consumul său trebuie limitat la minimum chiar și în cazul persoanelor perfect sănătoase. Chiar și în conservă conține mercur, care este greu de expulzat din organism.

Specialistul indică și alte câteva alimente al căror consum ar trebui redus la minimum. Dintre acestea fac parte toate produsele pe bază de carbohidrați.

Carbohidrații rapizi sunt deosebit de dăunători, deoarece organismul uman este adaptat să absoarbă carbohidrații cu asimilare lentă. „De multe ori, oamenii exagerează cu carbohidrații simpli, care intră foarte repede în organism. Acestea sunt dulciurile, pastele, sucurile cu adaos de zahăr”, spune medicul.

De asemenea, nu recomandă consumul de carne roșie procesată. În acest caz, este vorba despre carnea procesată industrial sub formă de cârnați, mezeluri etc. Aceste produse sunt asociate cu un risc mai mare de cancer colorectal. Ele pot fi consumate de două sau trei ori pe an, dar nu în mod constant.

„Cu cât mai multe persoane consumă aceste alimente, cu atât mai multe șanse de a dezvolta cancer rectal. Acest lucru este valabil și pentru grăsimile animale, în special cele provenite din carnea de porc. Consumul lor poate duce la obezitate. Carnea de porc, în general, nu este cea mai bună carne pentru oameni, deoarece conține grăsimi care sunt absorbite foarte repede și este, de asemenea, bogată în calorii”, spune medicul.

După cum a remarcat Andrei Kondrakhin, este mai bine să mâncați doar carne roșie fiartă, atunci nu vă veți afecta sănătatea. O altă opțiune sigură pentru gătit este fierberea. Potrivit lui, numai produsele naturale neprocesate (legume, fructe) și anumite tipuri de carne nu dăunează sănătății: pasăre, iepure, pește, carne de vită. Produsele prezente în această listă scurtă pot fi clasificate condiționat ca fiind „bune”. Tot ceea ce se mănâncă în rest este, în diferite grade, mâncare „rea”.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.