Sari la conținut

Acest RUS s-a legat de ușa unui McDonald’s: M-au lăsat fără mâncarea pe care am mâncat-o toată viața

Un super fan al McDonald’s a fost arestat și amendat la Moscova după ce s-a înlănțuit în fața unui restaurant pentru a protesta împotriva închiderii acestuia pe fondul invaziei Ucrainei.

Luka Safronov-Zatravkin, pianist și fiul celebrului artist rus Nikas Safronov, a spus că a fost „inuman” ca McDonald’s să închidă – spunând presei ruse: „A fost modul meu de viață, a fost libertatea mea, au decis că mă pot limita pe mine.’

McDonald’s a anunțat ceea ce a numit o „închidere temporară” a tuturor celor 850 de restaurante săptămâna trecută și, deși nu a dat o dată exactă pentru închidere, s-a presupus că mutarea va avea loc la sfârșitul săptămânii.

Iată manifestul lui Luka: „Eu, Luka Safronov-Zatravkin, pianist, vreau să reclam o încălcare a drepturilor mele internaționale, a libertății de exprimare, precum și a genocidului socio-cultural.

M-am nascut pe 31 octombrie 1990, la exact 9 luni de la deschiderea primului restaurant McDonald’s din Rusia. Probabil, această coincidență non-aleatorie mi-a influențat întreaga viață.

McDonald’s nu este doar fast-food

Împreună cu McDonald’s, în viața mea au intrat libertăți – libertatea de a alege, libertatea de mișcare, libertatea de a-mi exprima propriile valori și de a le urma.

Americanii ne-au îmblânzit cu aromele lor. Și nu este doar fast-food. Promovându-și peste tot filosofia toleranței și democrației, ei ne-au obișnuit cu un mod liber de a gândi. Ne-am dat seama că poți fi diferit de ceilalți și să nu-ți fie rușine de asta.

Totuși, ce se întâmplă acum? Restrângerea pe scară largă a libertăților noastre, care în ultimii 30 de ani au devenit o parte integrantă a vieții noastre.

Am fost întotdeauna un om liber. Și nu pot înțelege cum am meritat să fiu pedepsit și forțat să fac ceea ce nu vreau.

De ce ne obligă politicienii din țările neprietenoase cu noi, pe noi, oameni pașnici obișnuiți, să ne schimbăm cu forța modul obișnuit de viață? Valorile pe care le-am transmis mereu lumii sunt legate, printre altele, de pozitivitatea corpului.

Aceasta este alegerea mea, mijloacele mele de exprimare și libertățile mele

Cred că fiecare persoană are dreptul să aleagă cum să-și prezinte „eu”-ul în această lume, dacă acest lucru nu încalcă libertățile altor oameni.

Indiferent de culoarea pielii, forma ochilor și greutate. Am peste 270 kg. Aceasta este alegerea mea, mijloacele mele de exprimare și libertățile mele.

Până de curând, puteam să urmez propriile mele principii și să le împărtășesc întregii omeniri. Dar eu, un muzician pașnic obișnuit, am fost lipsit cu forța de acest drept.

Astăzi sunt lipsit de mâncarea pe care am mâncat-o toată viața. Privat de dreptul de a călători și de oportunitatea de a cunoaște lumea.

Mă privează de tehnologii care s-au dezvoltat, printre altele, datorită compatrioților mei. Chiar și animalele noastre de companie, care au mâncat aceeași hrană toată viața, sunt rănite…

Astăzi declar cu toată responsabilitatea că interzicerea activităților mărcilor de care viața rușilor este strâns legată este un genocid economic și psihologic.

McDonalds? Pentru că acest lanț de restaurante a devenit prima gură de aer liber încă din 1990. Și acum hamburgerii McDonald’s devin un simbol al încălcării libertăților”.

Sursă FOTO: Digi24

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel