luni, septembrie 20, 2021

Potrivit unui studiu al Target Ovarian Cancer, cele mai multe dintre femei nu sunt conștiente de simptomele cancerului ovarian.

Din 1 000 de femei chestionate, doar 1% știau că nevoia de a urina mai

des este de fapt un simptom al cancerului ovarian. Dacă e să luăm în considerare această informație și numai această informație, am reuși, într-o zi, să ne salvăm viața.
Medicii explică de ce nevoia de a urina frecvent este un simptom de cancer ovarian:

„Nevoia de a urina mai des  și mult mai urgent este, într-adevăr, un simptom al cancerului ovarian, pentru că organele din abdomen apasă pe vezica urinară, printre altele, lucru care induce nevoia de a urina mai des. Este asemănător cu ceea ce se întâmplă atunci când ești gravidă.
Mai sunt, desigur, o mulțime de alte motive pentru care urinezi

mai des. Unul dintre acestea e diabetul sau dacă ai început să bei apă mai mult. Trebuie, însă, să ai în vedere că această nevoie poate fi un simptom al unei boli mult mai grave și mai agresive. Un control n-ar strica.

Alte simptome ale cancerului ovarian

-Senzație de umflare permanentă.
-Te simți repede sătulă și n-ai chef de mâncare.
-Durere pelvină sau abdominală.

Dacă ai unul dintre aceste simptome și dacă nu l-ai mai avut înainte, e foarte indicat să te duci să-ți faci un control.
Cancerul e o boală vindecabilă sută la sută. Cu cât e depistată mai devreme, cu atât mai ușot

va fi tratat. Pe măsură ce tumora crește, simptomele devin mai severe, iar lucrurile vor fi mai greu de abordat din punct de vedere medical.

Ultimele stiri