Sari la conținut

Acest sirop este de 10 ori mai puternic decât antibioticele și elimină infecțiile și bacteriile din organism

Chiar dacă s-a sfârșit iarna, din cauza variațiilor de temperatură, organismul nostru este ținta bacteriilor și virusurilor, care slăbesc sistemul imunitar. Însă, antibioticele nu sunt cea mai bună soluție, pe lângă efectele secundare, dacă sunt utilizate incorect, cresc rezistența bacteriilor la tratament.
Spre deosebire de medicamente, remediile naturale sunt cel puțin la fel de eficiente și nu vin la pachet cu efecte secundare.
Iată cum să vă preparați un leac natural, de 10 ori mai eficient decât antibioticele:
Ingrediente:
½ ceașcă de miere de albine
¼ cană oțet din cidru de mere
usturoi
½ cană de apăMod de preparare:
Usturoiul zdrobit și toate celelalte ingrediente se amestecă, se pun într-un borcan și se lasă peste noapte. A doua zi dimineață strecurați siropul și păstrați-l într-un loc întunecat și răcoros.

Mod de utilizare
Dacă utilizați acest remediu pentru a întări sistemul imunitar, ar trebui să luați câte 5 picături pe zi. În cazul în care tratați o anumită problemă de sănătate, ar trebui să luați câte o lingură la fiecare două ore până când vă simțiți mai bine.

Beneficii

Mierea a fost folosită ca agent antibacterian cu mult înainte de apariția antibioticelor sintetice. Astăzi, a fost științific demonstrat că mierea are proprietăți antibacteriene și poate trata arsurile și iritațiile pielii. De asemenea, curăță dinții și gingiile de bacterii. Atuci când tratați rănile și inflamția este foarte important să alegeți tipul potrivit de miere. Cea mai închisă la culoare are proprietăți antibacteriene mai puternice.

“Mierea este un medicament natural fantastic. Atuul său este că omoară bacterii, însă nu afectează ţesutul”spune dr. Matthew Dryden.

Oțetul din cidru de mere

Oțetul din cidru de mere are proprietăți antibacteriene și antivirale puternice, întărește sistemul imunitar și ajută organismul să lupte împotriva virusurilor și bacteriilor.

Cum îl preparați acasă
Este simplu să obțineți oțet de mere. Prima dată obţineţi sucul cu ajutorul storcătorului electric sau prin presare. Fructele se pot rade dacă nu aveţi aparatura necesară, după care se storc. Zeama se pune apoi la fermentat în borcane deschise, acoperite cu tifon, într-un loc întunecos. Lăsaţi-le până când sucul se acreşte, timp de şase săptămâni, filtraţi şi păstraţi sucul în sticle închise ermetic, la loc răcoros şi întunecat.

Usturoiul

“Usturoiul contine compusi sulfurati, dintre care alicina este cea mai activa substanta. Acesti compusi sunt cunoscuti de foarte multa vreme pentru efectele lor terapeutice: scaderea tensiunii arteriale, scaderea colesterolului rau, efect antimicrobian, combaterea micozelor cutanate, prevenirea racelilor, stimularea imunitatii (ca si alte plante similare, hrean, ceapa etc.)”, explica medicul nutritionist Corina Zugravu.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: