Acest tip de apă e foarte periculoasă pentru cei care suferă de hipertensiune arterială

Un anumit tip de apă poate fi foarte periculoasă pentru cei care suferă de hipertensiune arterială. Hipertensiunea arterială este un factor de risc important în dezvoltarea afecțiunilor cardiovasculare. Aceasta se află, de fapt, în spatele diagnosticului și poate fi ușor controlată dacă este depustată în timp util.

Hipertensiunea poate fi controlată cu ajutorul tratamentelor pentru a reduce riscul de evoluție către alte boli cardiovasculare mai grave. Printre simptomele comune ale hipertensiunii putem aminti:

  • amorțeală și greață care nu par să aibă o altă cauză
  • durere retrosternală
  • vertij
  • adinamie
  • dispnee
  • cefalee occipitală

Hipetrensiunea poate fi agravată de un stil de viață nesănătos. Astfel, pentru a menține tensiunea în limite normale este important să eviți anumite produse care duc la creșterea bruscă.

Băuturi pe care trebuie să le eviți dacă ai hipertensiune

Apa carbogazoasă

Apele carbogazoase sunt foarte bogate în sare, iar consumul de sare trebuie să fie redus atunci cînd suferim de hipertensiune. De aceea, apa carbogazoasă poate fi limitată sau, cu atât mai bine, eliminată din dieta zilnică.

Ceai de lemn dulce

Băuturile care conțin lemn dulce tind să crească tensiunea arterială, inclusiv produsele care conțin extract de rădăcină de lemn dulce. De asemenea, sunt contraindicate deoarece pot provoca retenție de apă și pot scădea nivelurile de potasiu, dacă sunt consumate în exces. Potasiul este esențial pentru reglarea tensiunii arteriale, cu atât mai mult dacă suferi de hipertensiune.

Cafea

Nu este un secret, cafeaua este una dintre băuturile care crește cel mai mult tensiunea arterială. Deși aceasta poate fi benefică în cantități moderate și poate îmbunătăți starea generală de sănătate, aceasta trebuie evitată dacă ai hipertensiune arterială. Consumul său trebuie să fie moderat sau ocazional, chiar dacă nu aveți hipertensiune, scrie BZI.

Alcoolul

În cazurile de hipertensiune arterială alcoolul trebuie evitat în general, indiferent de tip. Excepție pentru whisky, care ar tinde să fie benefic pentru dilatarea arterială, deci mai degrabă protectoare. Atâta timp cât rămâne în doze rezonabile. Dozele excesive cresc tensiunea arterială.

Recent Posts

Boala Huntington, tulburarea genetică care distruge creierul

Boala Huntington este o afecțiune ereditară care provoacă degradarea progresivă a celulelor nervoase din creier,…

5 ore ago

Rafila, despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon: Cu siguranţă a fost un conflict intern

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon că a…

5 ore ago

Ce se întâmplă cu glicemia persoanelor cu diabet dacă mănâncă 1 ou pe zi?

Oamenii de știință au studiat ani de zile efectul dietei şi al stilului de viaţă…

6 ore ago

Rafila sare în apărarea dr. Cârstoiu, acuzat că a lucrat şi în privat: Este dreptul medicilor să lucreze şi în sistemul public şi în cel privat

În contextul scandalului legat de medicul Cătălin Cîrstoiu, care s-a retras din cursa pentru Primăria…

6 ore ago

5 simptome precoce ale demenței care apar de la 40 de ani

Potrivit estimărilor, numărul persoanelor care suferă de demenţă la nivel mondial aproape se va tripla…

7 ore ago

Patriarhul Daniel: Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc duminică Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a creştinilor.  Patriarhul…

7 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia