Sari la conținut

Cele mai bune metode pentru un stil de viață sănătos. Specialist: 7 adevăruri pe care le știi, dar nu îți plac

un stil de viață sănătos

Există un minimul de obiceiuri benefice care ne pot îmbunătăți și menține starea de sănătate. Aceste 7 metode au fost alese de un specialist în nutriție sportivă pentru a-i determina pe oameni să înțeleagă de ce motivația pentru sport crește motivația pentru a măncă sănătos.

Cele mai bune metode pentru un stil de viață sănătos. Specialist: 7 adevăruri pe care le știi, dar nu îți plac

Valentin Vasile, specialist în nutriție sportivă și antrenament,  a descris pe pagina de Facebook, patru metode ușor de pus în practică de oricine, 7 sfaturi utile pentru cei ce vor să aibă un stil de viață sănătos

Iata ce metode poți adapta pentru un stil de viață sănătos. Mesajul a fost postat pe Facebook de specialistul în nutriție, Valentin Vasile:

„7 adevăruri pe care le știi, dar nu îți plac

  1. Grasimea corporală cere de mâncare.

Fiecare kilogram de grăsime in plus față de greutatea de echilibru crește senzația de foame. Grăsimea abdominală contribuie la producția unui hormon care stimulează apetitul.

  1. Proteina nu crește masa musculară, nu creează tonus, nu dezvolta forță sau putere, ANTRENAMENTUL creează tonus și forță musculară, proteinele sunt cărămizile care dezvoltă tonus și calitate musculară după antrenament. Dacă nu faci antrenament proteina in exces doar te îngrașă.
  2. Dacă mănânci prea puțin în timpul zilei, riști ca seara să mănânci cât pentru restul zilei.

Cu cât trec mai mult ore de la ultima masă, cu atât mai puternic se instalează senzația de foame, pe acest fond, creierul și sistemul hormonal te determină sa mănânci mai mulți carbohidrați simpli.

Vasile: Dacă scade motivația pentru sport nu mai există nici motivația pentru a mănca sănătos

  1. Cu fiecare zi care trece fără sport, motivația scade, tonusul scade, iar probabilitatea de a reîncepe antrenamentul scade.
  2. Zahăr nu inseamna doar dulciuri, zahăr înseamnă și orez, cartofi, pâine, paste, pizza, hamburger.

Atunci când cineva spune ca nu mănâncă dulciuri, nu înseamnă că nu este dependent de zahăr dacă nu poate sta câteva zile fără să mănânce pizza, paste, hamburger.

  1. Dacă faci sport, dar nu acorzi suficientă atenție alimentației și nu slăbești, nu înseamnă că faci sport degeaba. Dacă nu făceai sport, în loc să te menții, te puteai îngrășa. Prin sport ai consumat calorii, ai îmbunătățit calității motrice și ai îmbunătățit tonusul.
  2. Persoanele care fac antrenament sunt mai motivate sa mănânce sănătos, iar cele care întrerup antrenamentul sau nu fac sport, sunt predispuse să facă așa si cu alimentația. Dacă scade motivația pentru sport nu mai există nici motivația pentru a mănca sănătos”, a conchis specialistul.
Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel