Sari la conținut

Acest tip de LAPTE previne cancerul și tratează o mulțime de BOLI

lapte, beneficii pentru sanatate
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Laptele, aliment care hidratează

Din cuprinsul articolului

Oamenii de știință de la o organizație de tehnologie agricolă din Noua Zeelandă au descoperit că un anticorp specific utilizat în tratamentele cancerului ar putea fi produs cu succes în laptele de capră.

Anticorpii monoclonali terapeutici (mAb) reprezintă una dintre cele mai importante clase de proteine ​​farmaceutice pentru tratarea bolilor umane.

Cele mai multe sunt produse în celule de mamifere cultivate, ceea ce este costisitor și limitează disponibilitatea acestora.

Găsind un echilibru bun între un timp de generație relativ scurt și producția abundentă de lapte, caprele prezintă o platformă alternativă pentru producția rentabilă, flexibilă și la scară largă de mAb terapeutici.

„Anticorpii sunt principalele arme ale sistemului nostru imunitar”, a spus dr. Goetz Laible, om de știință la AgResearch.

În această ultimă cercetare, publicată în bioRxiv, dr. Laible și colegii săi s-au concentrat pe un anumit tip de anticorp monoclonal (mAb), numit cetuximab. „Anticorpii monoclonali sunt importanți în lupta împotriva cancerului, deoarece pot recunoaște o singură țintă specifică”, a spus dr. Laible pentru Newshub.

„Potențialul său terapeutic constă în ținta sa unică care, în cazul unui tratament terapeutic pentru cancer, poate identifica diferențele dintre celulele canceroase și celulele normale”.

În încercarea de a produce mAb Cetuximab, care este aprobat pentru tratamentul cancerului și utilizat comercial sub numele de marcă Erbitux, oamenii de știință au introdus gene speciale în genomul celulelor de capră.

Potrivit bioRxiv, au fost generate mai multe linii de capre transgenice care produc cetuximab în laptele lor. Au fost selectate două linii pentru caracterizarea detaliată care au arătat genotipuri stabile și niveluri de producție de cetuximab de până la 10 g/L. mAb-ul a putut fi ușor purificat și a prezentat caracteristici îmbunătățite în comparație cu Erbitux, cu o eficacitate mai mare și un profil de siguranță mai bun.

„În afară de această schimbare în laptele lor, care conține agentul terapeutic, caprele modificate genetic sunt animale normale, sănătoase”, a spus dr. Laible. Și el a remarcat că studiul a validat caprele ca o „platformă excelentă pentru producția pe scară largă și rentabilă de mAb terapeutic funcționali”.

Perspectiva de a folosi capre pentru a crea mAb este „deosebit de atractivă pentru Noua Zeelandă”, a adăugat el.

„Animalele noastre sunt într-o sănătate excelentă și nu suferă de multe boli dăunătoare care sunt comune în alte țări. Împreună cu expertiza de vârf a Noii Zeelande în genetica animalelor de fermă și tehnologiile de reproducere, capabilități de procesare a laptelui de calitate și sisteme de creștere eficiente.”

Beneficii ale laptelui de capra

  • Întărește imunitatea organismului
  • Ajută sistemul digestiv
  • Are proprietăți antiinflamatorii
  • Indicat în afecțiunile respiratorii și pulmonare
  • Crește nivelul de energie
  • Tratează ulcerul și eczemele
  • Previne apariția tumorilor

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel