Sari la conținut

Acest ulei simplu protejează rinichii, tratează diabetul și depresia

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Fiecare dintre noi poate prepara acest ulei acasă, deoarece avem nevoie doar de două ingrediente foarte simple: ulei de masline si scortisoara.

Dupa ce le veti combina, veti obtine un ulei esential de scortisoara! Acest ulei va avea efecte atat de benefice asupra organismului incat nu veti mai putea trai fara el dupa ce veti incepe sa-l folositi, scrie secretele.com.

Mod de Preparare:

Veti avea nevoie de:

  • 8-10 batoane de scortisoara
  • 400 de ml de ulei de masline

Pași:

  •  Luați un borcan de 400 de ml in care trebuie sa asezati batoanele de scortisoara.
  •  Turnati uleiul de masline pana cand veti acoperi batoanele de scortisoara.
  • Asezati borcanul intr-un loc luminos , de preferat langa fereastra. Lasati-l sa stea timp de 3 saptamani.
  •  Nu uitati sa agitati borcanul in fiecare zi. Acest lucru va elibera uleiul din scortisoara in uleiul de baza.
  • Dupa trei saptamani, uleiul din batoanele de scortisoara va fi complet eliberat, si astfel, veti obtine uleiul esential de scortisoara. Folosind o bucata de tifon, strecurati uleiul pentru a-l separa de scortisoara.
  •  Puneti uleiul de scortisoara intr-un recipient de culoare bruna si depozitati-l intr-un loc racoros si uscat.

Beneficiile uleiului de scortisoara

ulei de scortisoara
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

1. Booster pentru sănătatea inimii

Uleiul de scorțișoară poate ajuta în mod natural la îmbunătățirea sănătății inimii. Un studiu pe animale publicat în 2014 demonstrează cum extractul de scoarță de scorțișoară împreună cu antrenamentul aerobic poate ajuta la îmbunătățirea performanței inimii. Studiul arată, de asemenea, cum extractul de scorțișoară și exercițiile fizice pot ajuta atât la scăderea colesterolului general, cât și a colesterolului „rău” LDL, în timp ce cresc colesterolul „bun” HDL.

2. Afrodisiac natural

În medicina ayurvedică, scorțișoara este uneori recomandată pentru disfuncția sexuală. Există vreo validitate a acestei recomandări? Cercetările pe animale publicate în 2013 arată că uleiul de scorțișoară este un posibil remediu natural pentru impotență.

3. Îmbunătățește nivelul zahărului din sânge

Atât pe modelele umane, cât și pe cele animale, s-a demonstrat că scorțișoara are efecte pozitive asupra eliberării insulinei, ceea ce înseamnă că poate ajuta la menținerea stabilă a zahărului din sânge și, prin urmare, poate preveni oboseala cronică, starea de spirit, pofta de zahăr și supraalimentarea.

4. Pentru piele, păr și buze

Un studiu publicat în 2017 demonstrează modul în care uleiul esențial de scoarță poate opri în mod semnificativ crearea mai multor biomarkeri proteici care sunt implicați în inflamația pielii și remodelarea țesuturilor. Cu proprietățile sale antiinflamatorii, uleiul de scorțișoară poate fi un remediu natural eficient pentru problemele inflamatorii ale pielii, cum ar fi erupțiile cutanate și acneea. Puteți amesteca uleiul esențial de scorțișoară cu un ulei purtător (cum ar fi uleiul de cocos) și îl puteți aplica pe piele pentru a profita de capacitatea sa antimicrobiană.

Uleiul de scorțișoară poate fi un beneficiu și pentru păr. Multe reviste de frumusețe  recomandă acest ulei esențial pentru a stimula sănătatea și creșterea părului. Puteți combina câteva picături de ulei de scorțișoară cu un ulei purtător, cum ar fi uleiul de migdale, pentru un tratament rapid al scalpului de casă.

5. Poate ajuta la pierderea în greutate

Scorțișoara câștigă reputația de a fi un aliment care arde grăsimile și un instrument valoros pentru pierderea în greutate. Cu capacitatea sa de a echilibra nivelurile de zahăr din sânge și de a îndulci gustul alimentelor fără adaos de zahăr, este foarte util pentru a reduce gustul dulce.

6. Poate ajuta la ulcere

Se știe că un tip de bacterie numită Helicobacter pylori sau H. pylori provoacă ulcere. Când H. pylori este eradicat sau redus, acest lucru poate ajuta foarte mult cu simptomele ulcerului. Un studiu controlat a analizat efectele luării a 40 de miligrame dintr-un extract de scorțișoară de două ori pe zi timp de patru săptămâni pe 15 pacienți umani despre care se știe că sunt infectați cu H. pylori. Deși scorțișoara nu a eradicat complet H. pylori, a redus într-o oarecare măsură colonizarea bacteriilor și a fost bine tolerată de către pacienți.

7. Combate Paraziții

Studiile au descoperit că uleiul de scorțișoară inhibă creșterea anumitor paraziți dăunători, făcându-l un tratament excelent pentru paraziți. Un studiu publicat în 2014 în Jurnalul Iranian de Parazitologie a evaluat efectele scorțișoarei și ghimbirului asupra giardiozei, o infecție intestinală cauzată de un parazit giardia (G. lamblia). Studiul dezvăluie eficacitatea extractelor atât de ghimbir, cât și de scorțișoară ca „agenți terapeutici naturali promițători împotriva G. lamblia”.

8. Ajută durerile de gât

Cu efectele sale antiinflamatorii, antimicrobiene, antioxidante și imunomodulatoare cunoscute, uleiul esențial de scorțișoară este o alegere excelentă pentru combaterea infecțiilor precum durerea în gât.

Încercați să beți o combinație de apă fierbinte de lămâie, miere și ulei de scorțișoară la prima oră dimineața pentru a îmbunătăți durerea în gât și pentru a stimula funcția imunitară.

Aceste ingrediente vor lucra împreună pentru a combate inflamația, pentru a reduce durerea și pentru a stimula funcția imunitară, făcându-le un remediu perfect pentru durerile de gât.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.