Sari la conținut

Acesta este cel mai bun fruct pentru persoanele trecute de 60 de ani

dovleacul, benefic pentru persoanele trecute de 60 de ani
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Beneficiile dovleacului pentru persoanele trecut de 60 de ani

Dacă ai peste 60 de ani, un fruct trebuie să fie prezent în dieta ta, spune medicul gastroenterolog  Ekaterina Kashukh.

Beneficiile acestui fruct delicios pentru persoanele trecute de 60 de ani

Beneficiile dovleacului
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Potrivit medicului, dovleacul furnizează organismului vitamina A, care este necesară pentru menținerea vederii bune și a funcționării normale a glandei tiroide.

„Dovleacul conține potasiu și magneziu, care reduc umflarea și susțin activitatea inimii. De asemenea, conține fitosteroli – substanțe vegetale care afectează nivelul colesterolului”, spune dr. Ekaterina Kashukh.

„Considerat o legumă, dovleacul este de fapt un fruct, deoarece are semințe în pulpă”, spune expertul.

 Pulpa și semințele de dovleac conțin substanțe nutritive puternice: vitaminele B, A, C, E, fibre alimentare, potasiu, fier, calciu, magneziu, fosfor, cupru, mangan, sodiu și zinc.

Semințele de dovleac sunt antiinflamatoare, ceea ce le face foarte utile pentru artrită și inflamația articulațiilor. În plus, consumul regulat de semințe de dovleac sau de dovleac poate ajuta la reducerea riscului de artrită.

Adăugarea sucului de dovleac sau a pudrei de semințe de dovleac în dietă scade nivelul zahărului din sânge la persoanele cu diabet zaharat de tip 2;

O sursă bună de antioxidanți, magneziu, zinc și acizi grași, dovleacul ajută la menținerea sănătății inimii la vârstnici. Fructul este o sursă bogată de fibre, potasiu și vitamina C.

Toate aceste substanțe nutritive sunt benefice pentru vasele de sânge sănătoase. Semințele întregi de dovleac conțin 5,2 grame de fibre per porție. Datorită conținutului lor ridicat de fibre, ajută la protejarea sistemului digestiv de toxine și promovează o digestie sănătoasă.

O dietă bogată în dovleac poate ajuta la reducerea riscului de cancer de stomac, sân, plămân, prostată și colon; Dovleacul conține o cantitate mare de fitosteroli, care sunt foarte utili pentru menținerea nivelului sănătos al colesterolului în organism. Dovleacul este bogat în vitamina A (beta-caroten).

Beta-carotenul, cea mai utilă vitamina pentru îmbunătățirea vederii

Beta-carotenul este cea mai utilă vitamina pentru îmbunătățirea vederii. Și deoarece dovleacul conține, de asemenea, cantități semnificative de vitamine C și E, poate ajuta la menținerea sănătoasă a țesutului ocular și la protejarea de daune cauzate de expunerea la soare. Prezența unui număr mare de antioxidanți și fitochimice în dovleac întărește sistemul imunitar al organismului, crescând productivitatea globulelor albe și crescând rezistența persoanelor în vârstă la diferite infecții.

Sucul de dovleac acționează ca un diuretic și elimină toate toxinele dăunătoare din organism. Medicul atrage atenția și asupra faptului că vârstnicii tind să sufere de o astfel de patologie precum anemia feriprivă.

În cazul ei, organele interne pot suferi din cauza lipsei de oxigen, ceea ce determină apariția rapidă a oboselii, slăbiciunii și apatiei. Specialistul subliniază: pentru a preveni anemiei, organismul trebuie să completeze deficitul de fier, iar principalul său furnizor este hrana. Carnea de vită, miel, organe, carne de pui și de curcan sunt deosebit de bogate în ea.

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel