Sari la conținut

Acesta este cel mai NOCIV tip de pește! Este toxic, însă mulți îl consumă pentru că e ieftin

Pește dezghețat
Sursă FOTO: Unsplash

Acesta este cel mai NOCIV tip de pește! Atenție maximă la tipul de pește pe care îl alegeți! Întrucât ne aflăm în plină vară, urmează zilele caniculare, motiv pentru care trebuie să fiți extrem de atenți când alegeți peștele pe care doriți să-l cumpărați. Un anumit pește are un grad ridicat de toxicitate.

Peștele pangasius este o opțiune frecventă pentru mulți români, însă, potrivit realitatea.net, nu merită nici pe departe titulatura de peşte sănătos. Puțină lume știe de unde provine această specie.

Accesibilitatea sa și faptul că este dezosat și are un miros scăzut este unul dintre motivele pentru care consumatorii români de pește caută acest pește fără să știe de unde provine.

Această specie hibridă locuiește de obicei pe râul Mekong din Vietnam, apă poluată cu deșeuri de la multe fabrici din apropiere pe care Pangasius le „purifică”.

Pangasius este considerat un pește sanitar și este de fapt un hibrid al mai multor specii de pești care sunt special concepute pentru a rezista în medii poluate și, de asemenea, se hrănesc cu aceste reziduuri/toxine/bacterii.

În lista celor mai sănătoși pești se regăsesc macroul mic, hamsii, heringul, sardinele și somonul sunt cele mai bune de mâncat. Urmează biban de mare, calamar, calcan, cod și, în final, rechin, ton, macrou, pește-spadă și crap, care acumulează multe toxine în carnea lor de-a lungul vieții.

„Am aflat că nu sunt recomandaţi peştii mai mari de două kilograme pentru că cei trecuţi de această greutate conţin un procentaj ridicat de mercur şi plumb acumulat din reziduurile lăsate din poluarea cu resturile de carburanţi de la ambarcaţiunile motorizate. Peştele, chiar dacă este bogat în Omega 3, trebuie ales cu grijă pentru că majoritatea provine din crescătorii, stimulaţi cu hormoni şi antibiotic”, explica chef Cristi Dobre.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel