marți, ianuarie 31, 2023

Somnul este cheia pentru promovarea sănătății organismului. În timp ce oamenii dorm, sistemul imunitar profită de ocazie pentru a se regenera și a-și consolida funcțiile împotriva toxinelor și germenilor care pot provoca boli.

A dormi bine este la fel de important ca și a mânca corect și sănătos pentru a vă întări fizic, indică Institutul European al Somnului.

Deși timpul de somn și calitatea acestuia depind de vârstă, scăderea a cel puțin trei ore din această rutină este suficientă pentru a reduce eficacitatea celulelor imune importante care sunt stimulate atunci când oamenii au perioadele de somn.

Te-ar mai interesa: Previziuni Carmen Harra: „Pe parcursul anului o să...

Diverse studii științifice au stabilit că somnul necorespunzător și pentru o perioadă lungă de timp afectează așa-numitele limfocite T sau celule T produse de măduva osoasă și ale căror funcții sunt o parte importantă a sistemului imunitar pentru a lupta împotriva agenților infecțioși.

Un studiu recent, publicat în Journal of Experimental Medicine și efectuat pe un grup mic de adulți sănătoși, a constatat că privarea cronică de somn afectează producția de celule imunitare legate de inflamație, modificând în același timp și ADN-ul acestei clase de celule.

Acesta este cel mai puternic somnifer natural cu efect imediat. Ținând cont de faptul că un număr mare de persoane suferă de diferite disconfort și dificultăți în timpul somnului, portalul Rescue evidențiază o băutură care este considerată una dintre cele mai bune somnifere naturale.

Te-ar mai interesa: Cum interpretezi singur rezultatele analizelor med...

Acesta este sucul de cirese, o bautura care indeplineste o functie specifica, reglarea naturala a melatoninei, un hormon care induce somnul. Prin urmare, sucul fructului amintit este un mare aliat pentru a te bucura de un somn odihnitor.


Alimente care alungă somnul. Nu le consuma seara!

  • Cafea;
  • Ciocolată;
  • Ceai negru;
  • Ceai verde;
  • Cola;
  • Băuturi energizante
  • Piper;
  • Ghimbir.

Deși la unii oameni consumul de cofeină nu împiedică somnul, acest lucru depinde de toleranța pe care corpul persoanei o are față de această substanță.

 

Te-ar mai interesa: Ochii tăi arată așa? Poate fi primul semn al cance...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private