miercuri, martie 22, 2023

Acesta este cel mai rău aliment posibil pentru sănătatea inimii. Un aport mai mare de zaharuri libere (zaharuri adăugate și cele prezente în mod natural în miere și sucuri de fructe) este asociat cu un risc mai mare de boli cardiovasculare, informează un studiu publicat în BMC Medicine.

Risc crescut de boli cardiovasculare

Constatările întăresc dovezile pentru recomandarea dietetică globală de a reduce consumul de zahăr adăugat la mai puțin de 5% din aportul zilnic total de energie (calorii).Simptomele bolilor de inimă la femeiCercetătoarea principală Rebecca Kelly și colegii săi au analizat datele de la 110.497 de persoane din UK Biobank care au completat cel puțin două evaluări dietetice.

Te-ar mai interesa: STUDIU. Toate contraceptivele hormonale cresc risc...

Acesta este cel mai rău aliment posibil pentru sănătatea inimii. Experții au dezvăluit secretul

Cercetătorii i-au urmărit pe participanți timp de aproximativ 9,4 ani, iar în acest timp, au arătat:4.188 de cazuri de boli cardiovasculare totale (boli de inimă și accidente vasculare cerebrale combinate )3.138 de cazuri de boli de inimă 1.124 de cazuri de accidente vasculare cerebrale

Ce zaharuri libere sunt asociate cu un risc cardiac crescut?

Autorii au constatat că aportul total de carbohidrați nu a fost asociat cu rezultatele bolilor cardiovasculare.


Cu toate acestea, atunci când au analizat tipurile și sursele de carbohidrați consumați, au constatat că un consum mai mare de zahăr liber din alimente precum băuturile zaharoase, sucurile de fructe și dulciurile au fost asociate cu un risc crescut de toate tipurile de boli cardiovasculare.

Te-ar mai interesa: Cele mai bune remedii naturiste pentru spondiloza ...

Riscul relativ de boli cardiovasculare totale a fost cu 7% mai mare, în timp ce riscul de accident vascular cerebral a fost cu 10%. Consumul a cinci grame de fibre mai mari pe zi a fost asociat cu un risc cu 4% mai mic de MCV totale, dar această asociere nu a rămas semnificativă.

Autorii studiului sugerează că înlocuirea zaharurilor libere cu zaharuri care nu sunt libere (în principal cele care se găsesc în mod natural în fructele și legumele integrale) și un aport mai mare de fibre pot contribui la protecția împotriva bolilor cardiovasculare.

Te-ar mai interesa: OPRIȚI ca prediabetul să provoace artere înfundate...

În concluzie, nu toți carbohidrații sunt asociați cu un risc crescut de boli cardiovasculare și că este important să se ia în considerare tipul și sursa de carbohidrați consumați atunci când vine vorba de sănătatea cardiovasculară.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private